Televisa presenta: Dok se Dodik sastaje sa Putinom, Đoković zbog Dodika zatvara teniske terene (Foto/Video)


Televisa presenta: Dok se Dodik sastaje sa Putinom, Đoković zbog Dodika zatvara teniske terene (Foto/Video)

Srpski telegraf, tabloid blizak vlastima u Srbiji, konkretno Aleksandru Vučiću, u posljednjem broju donosi "ekskluzivnu" priču o uzrocima zatvaranja teniskih terena u Beogradu, iz "izvora dobro upućenog u planove i poslovne poteze koje donose Đokovići".

U polusatiričnom – polutragičnom “natezanju” između “dva oka u glavi”, odnosno vladajućih s obe strane Drine, u novoj “epizodi” Srpski Telegraf “ekskluzivno” saznaje da je Novak Đoković zbog Milorada Dodika zatvorio teniske terene u Beogradu. Dodikova kćerka Gorica je, naravno, reagovala na svom Twitter profilu, čime se sapunica nastavlja.

“Srpska telenovela” sa Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem u glavnim ulogama se nastavlja. Nakon niza slikanja i podrške, opet slijede optužbe i prozivanja.

Srpski telegraf, tabloid blizak vlastima u Srbiji, konkretno Aleksandru Vučiću, u posljednjem broju donosi “ekskluzivnu” priču o uzrocima zatvaranja teniskih terena u Beogradu, iz “izvora dobro upućenog u planove i poslovne poteze koje donose Đokovići”, kako ističe Telegraf.

“Novak Đoković i njegova porodica digli su ruke od organizacije turnira u Srbiji, ali i rukovođenja teniskim centrom u Beogradu, zbog uvreda koje je izrekao predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dok su kamere navodno bile ugašene tokom gostovanja na RTS krajem aprila. Kao grom iz vedra neba odjekula je prošle sedmice vest da će najbolji teniser sveta vratiti terene na Dorćolu gradu Beogradu i zatvoriti Teniski centar “Novak” posle bezmalo 15 godina uspešnog rada, a zatečeni su ostali čak i njegovi zaposleni”, ističe se u tekstu Srpskog telegrafa.

“Iako je bilo i drugih pritisaka, podmetanja i uvreda, kap koja je prelila čašu su skandalozne Dodikove izjave i pokušaj politizacije svega što su uradili i rade za razvoj tenisa u Srbiji, posle kojih su rešili da dignu sidro. Tim pre što su uvrede usledile posle ATP 250 turnira, koji su Đokovići ove godine preselili iz Beograda u Banjaluku, stavljajući glavni grad Republike Srpske na tenisku mapu na koju su proteklih deceniju ucrtali i Beograd”, navodi se u tekstu.

Telegraf ističe da su Dodikove riječi izgovorene prije emijse “Oko” na RTS-u razlog zašto su Đokovići vratili teniske terene Beogradu.

 

“Upravo su sporne reči prevršile svaku meru i Novak i njegova porodica su odlučili da će učiniti sve da prestanu napadi koji su im se smučili. Zato su povukli radikalan potez i vratili teniske terene na SC “Milan Gale Muškatirović” gradu Beogradu. To je ostavilo zatečenim sve u svetu tenisa i lokalnoj samoupravi srpske prestonice. Zato se na obraćanje Đokovića s nestrpljenjem čekalo, razlog nije naveden, ali naš list saznanje da je Dodik glavni krivac”, ističe Srpski telegraf.

Kao i do sada, kćerka Milorada Dodika nije ostala dužna. Na svom Twitter profilu je prokomentarisala tvrdnje da Đokovići zatvaraju teniske terene zbog Milorada Dodika, navodeći da je na dan kada se Dodik sastaje sa Putinom “potrebno lažima odvući pažnju”.

Inače, odavno se spekuliše, uprkos “srdačnim” susretima, da odnosi između predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nisu najbolji. Posljednja “epizoda” je samo nastavak “telenovele” koja zabavlja vaskoliki narod.

Iščekujući današnji susret Milorada Dodika i Vladimira Putina, kao i najavljene proteste/kontraproteste u Srbiji, možemo očekivati još “pikantnih” detalja na relaciji Beograd-Banja Luka. Ko zna, možda Vučić sazna da mu je Dodik stric od tetke njenog dede iz prvog braka.

Foto naslovna: Televisa presenta
Video: Radio ZENIT
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter