Tajkuni ne odustaju od -čerupanja- preostalog od Srpske: Stevanović ucijenio Dodika da mu preda Aluminu!?

Tajkuni ne odustaju od -čerupanja- preostalog od Srpske: Stevanović ucijenio Dodika da mu preda Aluminu!?

Klan gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića i vlasnika kompanije PAVGORD Gordana Pavlovića ne odustaje od namjere da preuzme zlatnu koku Republike Srpske i ovlada Aluminom. Stevanović ucjenjuje Dodika da neće raditi za njega i stranku u kampanji i izborima na jesen i da će ih pustiti niz vodu ako mi ne preda Aluminu pod potpunu kontrolu, a Dodik je u teškoj situaciji i primoran je da poklekne pred ucjenama i pritiskom.

Vlada i Upravni odbor Alumine narednih dana planiraju da donesu Odluku o imenovanju Zorana Stevanovića za vršioca dužnosti direktora Alumine. Predsjednik Upravnog odbora Alumine je Mile Matić, ali je Dodik za sprovođenje plana zadužio svog šefa Kabineta Danijela Dragičevića, koji je član Upravnog odbora Alumine.

Alumina godišnje ima prihod od oko 300 miliona maraka, svaki radni dan se prihoduje skoro milion, i jasno je da Stevanović i Pavlović žele da uz pomoć korumpiranih sudija, zarobljene države i političke moći ovladaju unosnom firmom i biznisom kako bi dodatno uvećali svoje bogatstvo otimanjem nacionalnih resursa.

Radnici Alumine su zabrinuti i ogorčeni, jer je Stevanović dezerter a odluka se donosi nakon Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o borcima, što smatraju provokacijom.

Vlast mora biti svjesna da će se pružiti žestok otpor njenoj namjeri da se otme jedan od najvažnijih resursa Srpske, i shvate da Republika Srpska nije njihova prćija koju mogu da razvlače i uništavaju nekažnjeno i bez otpora.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter