Šta se događa u Srpskoj? Opasan rat režima i Unikredit banke, panično traženje kredita kod Kineza (Foto/Video)


Šta se događa u Srpskoj? Opasan rat režima i Unikredit banke, panično traženje kredita kod Kineza (Foto/Video)

Kasa je prazna, na naplatu stižu rate od preko 300 miliona maraka pa je strah od bankrota, iscrpljeno domaće tržište, uslovljavanja MMF i zapadnih bankara, zatvorena ruska vrata za mali i veliki kredit natjerao čelnike režima da slamku spasa traže na krajnjem istoku, kod „braće“ Kineza. Dodik je poslao kurira Viškovića da po svaku cijenu zaduži Republiku Srpsku, ne mareći puno za uslove i visinu kamate, i to do Vidovadana, a to što će Kinezi po svom običaju zaplijeniti imovinu i javna preduzeća, ako se ne bude u stanju vratiti dug, ne brine puno čelnike režima jer nas svjesno guraju u dužničko ropstvo i pretvaraju u koloniju, a jedini cilj je da se agonija što više oduži kako bi nas što duže mogli pljačkati i razarati.

Jedan od razloga okretanja Kinezima je tihi rat sa domaćim bankarima. Naime već mjesecima iza kulisa i očiju javnosti odbija se pravi rat čelnika Unikredit banke Banjaluka i režima u Srpskoj, a povod su namještene i dogovorene presude korumpiranih kadija. Tako je Osnovni sud u Banjaluci donio presudu u korist firme „Bitminer“ iz Gradiške da joj Unikredit banka Banjaluka isplati nevjerovatnih 256 miliona maraka zbog odluke da se zatvori račun koji su imali u ovoj banci, a ukoliko drugostepeni Okružni sud u Banjaluci odbije Žalbu i potvrdi presudu to bi vjerovatno dovelo do zatvaranja banke i velikog potresa i haosa.

Službenici Unikredit banke jesu napravili grešku, ali koliko je presuda nenormalna i besmislena pokazuje činjenica da tužilac, firma Bitminer faktori DOO iz Gradiške, poslednje dvije godine nije imala ni marke prihoda niti zaposlenih radnika, a ne da je tobože  izgubila 256 miliona jer joj je banka otkazala korištenje usluga i donijela Olduku da zatvoru račun.

Vlasnik famozne firme Bitminer faktori DOO Gradiška, koja je trebala da se bavi rudarenjem kriptovaluta i proizvodnjom električne energije preko solarnih elektrana, trenutno je Pantelija Damjanović i „Magma grupa“, u kojoj je on takođe vlasnik i pravni zastupnik.

Ranije su se kao osnivači i suvlasnici spominjala druga lica, među njima i advokat Darko Kremenović, predsjednik Advokatske komore Republike Srpske, ali na pitanje šta se dešava u ovom sudskom sporu rekao mi je da ne želi da komentariše i da nije upoznat sa detaljima!?

Firmu Bitminer faktori u sporu zastupa Advokatska kancelarija Sajić iz Banjaluke, koja je ranije zastupala Ukio banku i Litvance koji su unišitili Fabriku glinice Birač i gurnuli u stečaj, a kasnije, PAVGORDA i Zorana Stevandića, i slovi za nekog ko je blizak vlastima. Nezvanično moćnici su napravili dogovor da ovaj spor iskoriste za pokušaj enormnog bogaćenja i pljačke preko korumpiranih sudija i advokata, a u sve su umiješani čelnici režima, vodeći tajkuni, sudije i advokati bliski vlastima.

Čelnici Unikredit banke Banjaluka tražili su sastanak sa Miloradom Dodikom kako bi ga upozorili na posledice šizofrenih presuda, svjesni da iza svega stoji pravosudna mafija i čelnici režima koji žele da se dokopaju novca, te preotmu banku praveći monopol male oligarhije tajkuna bliskih vlastima, a nakon što se Dodik pravio naivan i nezainteresovan postalo im je jasno šta se događa iza kulisa. Odmah su donijeli odluku da prestanu kupovati vladine obveznice i trezorske zapise, kreditirati javni sektor, a vlast je uzvratila gašenjem računa, pa tako više nije moguće platiti račun za struju preko Unikredit banke Banjaluka jer ih je Luka obrisao sa računa.

Propast i gašenje Bobar i Banke Srpske, u kojima su izgubljene stotine miliona maraka nije opametilo režim, kao i čudno preuzimanje ruske Sber-banke od strane tajkuna Kaje, pa očito sada idu korak dalje i pokušavaju preoteti Unikredit banku Banjaluka namještanjem pravosudnih sporova, te preko ljudi koje su sa Srđanom Šuputom instalirani na čelo Agencije za bankarstvo Republike Srpske kako bi odrađivali prljave poslove.

Unikredi banka je velika sistemska banka, i ishod sudskog spora može ostaviti strahovite posledice jer je Unikredit banke iz Italije već protiv Pravobranilaštva pokrenula spor zbog ovih dešavanja, a narod i građani, koji plaćaju sve cehove, zloupotrebe i propuste vlasti, mogao bi platiti novu preskupu cijenu pohlepe nezasitih i neodgovornih.

Ostaje da se vidi kakva će biti drugostepena presuda i ishod problema. Poslednji sam koji bi branio bankare, koji drsko pljačkaju narod i trče za profitom, ali javnost mora biti svjesna pogubnih posledica djelovanja mafijaške hobotnice koju čini vrh režima i pravosudne mafije.

Detaljnije u video prilogu..

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter