Šta se događa u MUP RS? Lukač uhapsio inspektora bliskog Kostreševiću pod optužbom da je -škaljarac- (Foto)

Šta se događa u MUP RS? Lukač uhapsio inspektora bliskog Kostreševiću pod optužbom da je -škaljarac- (Foto)

Uhapšen inspektor MUP-a Srpske zbog veza sa škaljarskim klanom. Uprava za organizovani kriminal MUP RS danas oko 18 časova uhapsila je Mladena Milovanovića, inspektora u Upravi kriminalistiške policije MUP Republike Srpske zbog veza sa škaljarskom kriminalnom grupom, saznaje BN. Kako BN saznaje, hapšenje je izvršeno oko 18 časova u Banjaluci kada se Milovanović našao sa Božovićem, pripadnikom crnogorske škaljarske kriminalne grupe.

Prema nezvaničnim izvorima, Milovanović je blizak direktoru policije Republike Siniši Kostreševiću i odnedavno se nalazi u Upravi kriminalističke policije.

Ranije je bio u Upravi za organizovani kriminal MUP RS.

Kako saznajemo uhapšen je i Božović. 

Prema nezvaničnim informacijama, u toku su pretresi na više lokacija u objektima koje su koristili uhapšeni.

Kako saznaje BN, hapšenje je izvedeno po nalogu Tužilaštva BiH.

Lukač krenuo u akciju obračuna sa kriminalom u MUP-u

Prema našem izvoru, akcijom hapšenja policijskog inspektora i pripadnika škaljarskog klana, koja se dogodila u kasnim popodnevnim satima, rukovodio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, dok Kostrešević o njoj nije bio obaviješten.

Uhapšeni inspektor MUP Republike Srpske Mladen Milovanović, koji slovi za odanog čovjeka direktora policije Siniše Kostreševića, povezan je i sa mnogima u advokatsko-pravosudnim strukturama, a kako tvrde policijski izvori, najbliži je prijatelj sa Danijelom Kovačićem, načelnikom Odjeljenja za organizovani kriminal i droge Sektora kriminalističke poliicje PU Banja Luka. 

Kovačić je bio u žiži javnosti kada je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Dana policije Republike Srpske, u Službenom glasniku objavila odluku od 31. marta 2021. godine o vanrednom unapređenju njega (Kovačića) u čin “glavnog inspektora” načelnika Odjeljenja za organizovani kriminal i droge SKP PU Banja Luka. 

Tu istu odluku Cvijanovićeva je 10. maja stavila van snage.

Nikada u javnosti nije saopštila zbog čega je to uradila.

Zanimljivo je da direktora policije Republike Srpske nikada nije primio niko od zvaničnika MUP-a Srbije.

Prema informacijama koje su nam potvrđene iz više izvora, MUP Srbije je od ministra Dragana Lukača ultimativno zahtijevao da Kostrešević bude zaobiđen u istrazi koja se vodila u vezi Darka Eleza.

Razlog tog zahtijeva, prema tim izvorima, su dokumentovani sastanci Kostreševića i njegovog prijatelja Dejana I. iz Zvornika, u Beogradu, sa visokopozicioniranim članovima Belivukove kriminalne grupe.

Prema našem izvoru, akcijom hapšenja policijskog inspektora i pripadnika škaljarskog klana, koja se dogodila u kasnim popodnevnim satima u Banjaluci rukovodio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, dok Kostrešević o njoj nije bio obaviješten.

Kako saznajemo, akcija je još u toku. 

Izvor: rtvbn.com

Uhapšen Mladen Milovanović, visoki funkcioner MUP RS, blizak Siniši Kostreševiću, zajedno sa Milošem Božovićem, bliskom Škaljarskom klanu, za kojim je raspisana potjernica iz Crne Gore

Uprava za organizovani kriminal MUP RS uhapsila je, 17.07., u Banjaluci Mladena Milovanovića, visokog funkcionera MUP RS i Miloša Božovića, bliskog Škaljarskom klanu.

Milovanović i Božović, koji se tereti za nekoliko likvidacija, bili su zajedno u društvu kada su ih pripadnici MUP RS uhapsili.

Milovanović je  Glavni inspektor u Upravi kriminalistiičke policije, a donedavno je bio šef Jedinice u upravi za brobu protiv organizovanog kriminala. Slovi kao blizak Siniši Kostreševiću, direktoru Policije.

Sve dokumente, kako se tvrdi, dostavili su organi Crne Gore, a Božović je već dosta dugo u bjekstvu. Oni su, prema mojim izvorima dostavili i podatke o bliskim odnosima Milovanovića i Božovića.

Akcijom hapšenja je, što je vrlo interesantno, komandovao Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, dok Kostrešević o njoj nije bio obaviješten.

Uhapšeni Božović je, tvrdi se još, zet Miloša Ostojića, ubijenog 01.01.2019. godine.

Tada se špekulisalo da je Ostojić ubijen greškom, a da je meta bio njegov zet. 

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter