Šta sada da rade -reketirani-? SAP zvanično: Prointer neće imati pristup našem softveru od 23. marta 2023.


Šta sada da rade -reketirani-? SAP zvanično: Prointer neće imati pristup našem softveru od 23. marta 2023.

Njemačka kompanija SAP, globalno poznata po istoimenom softveru za poslovne procese uskoro će kompaniji “Prointer” onemogućiti pristup svom sistemu, potvrdili su oni za CAPITAL.

Iz kompanije SAP su nam rekli, to će se desiti 23. marta ove godine, kada se potpuno prekida saradnja dvije kompanije.

“Od ovog datuma Prointeru nije dozvoljen pristup SAP sistemima. Stoga njihova poslovna aktivnost neće biti dio operacija SAP ekosistema”, poručili su oni.

Podsjećamo, iz “Prointera” su nedavno saopštili kako će nastaviti davati konsultantske usluge vezane za ovaj softver.

“Kompanija prodaje isključivo usluge svojih zaposlenih ili angažovanog kadra i jedini preduslov jeste da oni posjeduju određena znanja i iskustvo iz oblasti koja je predmet usluga. S tim u vezi, naglašavamo da se projektne aktivnosti naših klijenata, kao i svakodnevni rad na SAP informacionim sistemima, vrše nesmetano i ni na koji način neće biti ugroženi”, kazali su iz Prointera pokušavajući ublažiti gubitak najvećeg poslovnog partnera.

Iz SAP-a je ranije rečeno da će postojećim klijentima biti ponuđena opcija da potpišu ugovor o direktnoj podršci sa SAP-om ili da odaberu novog ovlaštenog SAP partnera.

“Prointer” i “SAP” su imali dugogodišnje partnerstvo na osnovu kojeg je firma iz Banjaluke zaradila milione maraka implementirajući SAP softver i ilicence u javna preduzeća Republike Srpske.

Međutim, “Prointer” nije prošao reviziju “SAP-a” zbog čega je njemačka kompanija odlučila da ne produži saradnju.

Piše: Dejan Tovilović
Foto naslovna: Agencije
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter