Šta nam poručuju političari i ostali iz njihovog -anam onom- svijeta? -Ako nemate hljeba jedite kolače?!- (Foto)


Šta nam poručuju političari i ostali iz njihovog -anam onom- svijeta? -Ako nemate hljeba jedite kolače?!- (Foto)

U vrijeme vrtoglavog rasta cijena, kada su građani suočeni sa teškom finansijskom situacijom političari ne mare previše za njihove probleme. Poručuju im da su "razmaženi, da manje kupuju, pa i da malo ugase automobile..."

Nakon što je prije par dana član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) dolazeći u Tužilaštvo iz službenog automobila novinarima pokazao "srednji prst" juče je imao i rješenje za građane kojima je gorivo skupo.

Dodik je kazao da poskupljenje ne pogađa sve jer, kako navodi, zbog toga niko nije parkirao automobil.

Građanima je poručio da "pomalo ugase automobil", da idu javnim prevozom i da ne jadikuju...

Zanimljivo je, da ovakve savjete daje političar koji se vozi sa tri luksuzna automobila, helikopterom i avionom, koji se koriste za partijske skupove, ali i za privatne potrebe.

Slučne stavove ima i ministarka spoljnih poslova BIH Bisera Turković (SDA), nazivajući građane da su "po malo razmaženi".

"Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, svjetlo, ko ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi", izjavila je ne tako davno Turkovićeva.

I premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić (SDA) građanima je poručio da ulje, koje danas dostiže cijenu i do 4 KM nije skupo već da će ga građani moći manje kupiti.

“Ako kupujete ulje, kupićete ga 37 posto manje. Kupićete manje litara. Umjesto 100, kupićete 63”, kazao je Novalić.

Ni premijeru Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću (SNSD) gorivo nije skupo pa je uvjeravao građane da je bolje da se akcize na gorivo ne ukidaju, jer bi to, kako kaže, privuklo okruženje i stovorilo gužve na domaćim pumpama?!

"Sa ukidanjem akciza, 30 feninga na dizel i 40 na benzin doći ćemo u poziciju da ćemo možda privući cijelo okruženje na naše pumpe i stvoriti gužve pa i nestašice nafte i naftnih derivata. Je li to cilj?”, rekao je Višković.

Stiče se utisak da su političari koji imaju udoban i luksuzan život o trošku građana odrođeni od realnosti.

I dok vlast u izbornoj godini pokušava da "zamaže oči narodu" pompeznim najavama da će mizerno povećati plate, penzije i borački dodatak, građanima ne preostaje ništa drugo nego da plate ceh i da razmišlja kako da prežive.

Ostaje da se vidi do kada će narod trpiti ovakvu bahatost, osionost i nerazumijevanje vladajućih za osnovne potrebe građana.

Izvor: J.Lozo/rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter