Šta kaže Novak Đoković o rastanku sa Marjanom Vajdom


Šta kaže Novak Đoković o rastanku sa Marjanom Vajdom

Novak Đoković potvrdio je da se zvanično rastao sa višegodišnjim trenerom Marjanom Vajdom. Putem zvaničnog sajta Novak je potvrdio da je došlo do prekida saradnje.

"Posle izvanrednih i uspešnih 15 godina zajedničkog rada, možemo da potvrdimo da Marjan Vajda više nije u trenerskom timu Novaka Đokovića".

"Novak i Marjan su se složili da završe saradnju još prošle godine, nakon turnira u Torinu. Marjan je, kao trener, imao jednu od ključnih uloga u Novakovom timu i dao je veliki doprinos ka tome da Đoković osvoji 20 grend slem titula i ostvari rekord od čak 361 provedenu nedelju na prvom mestu ATP liste. Od 2019. godine Marjanu se u stručnom štabu pridružio Goran Ivanišević, koji takođe ima veoma važnu ulogu u timu, i koji će da nastavi da radi sa Novakom", stoji na zvaničnom sajtu a prenosi B92.

Novak Đoković se oglasio tim povodom.

"Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvek biti deo moje porodice i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što je uradio za mene", reči su Novaka Đokovića.

Potom su objavljene i oproštajne riječi Marjana Vajde.

"Tokom zajedničkog rada sa Novakom imao sam sreću da ga gledam kako se oblikuje u igrača kakav je danas. Pamtiću našu saradnju sa ogromnim ponosom i veoma sam zahvalan na uspjehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i van njega i radujem se novim izazovima", poručio je Vajda.

Foto naslovna: Profimedia
Izvor: b92.net/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter