Šta je uzrok masovne bolesti u Nevesinju? Da li je u pitanju trovanje vodom? (Foto)


Šta je uzrok masovne bolesti u Nevesinju? Da li je u pitanju trovanje vodom? (Foto)

Mnogo oboljelih: Da li je virus ili nešto drugo?! Među oboljelim bilo je i dvadesetak nevesinjskih maturanata, koji su osjetili te simptome u noći između subote i nedelje tokom matruske zabave, što je izazvalo određenu paniku među tamošnjim stanovništvom.

Veliki broj građana posljednjih dana u opštini Nevesinje se javlja u tamošnji Dom zdravlja zbog povraćanja i dijareje.

Među oboljelim bilo je i dvadesetak maturanata, koji su imali te simptome i to u noći između subote i nedelje tokom matruske zabave, što je izazvalo određenu paniku među tamošnjim stanovništvom.

Kako saznajemo u nevesinjskom Domu zdravlja, je takva gužve da nisu imali slobodnih kreveta za osobe koji su trebali ljekarsku pomoć zbog tegoba u želucu i stomaku.

Kako javljaju naši čitaoci, sinoć u nevesinjski Dom zdravlja javilo se 79 osoba, među kojima je bilo i djece i starijih, sa istim simptomima.

Pored povraćanja i dijareje neki imaju i povišenu temperaturu.

Nezavnične informacije, koje kruže gradom, govore da je došlo do masovnog trovanja zbog vode. Zvaničnih informacija nema, iako je veliki broj Nevesinjaca zatražio ljekarsku pomoć.

Nije poznato ni da li je vršena analiza vode i da li je ona uzročnik tih tegoba, kako se nezvanično tvrdi.

Izvor: rtvbn.com

Zaga Grahovac: Apel odgovornim da se oglase povodom masovnog trovanja građana u Nevesinju

Apelujemo na gradsku upravu Nevesinja, nadležne ustanove, inspekcijske organe te Dom zdravlja u Nevesinju da se zvaničnim Saopštenjem oglase u vezi sa alarmantnim brojem građana koji se već nekoliko dana javljaju u Dom zdravlja u Nevesinju sa ozbiljnim stomačnim tegobama, dijarejom, povraćanjem a u nekim slučajevima i temperaturom. Nezvanično saznajemo da je samo danas u Dom zdravlja primljeno preko 120 pacijenata a slična situacija je bila i prethodnog dana.

Među građanima se spekuliše da je uzrok ovog problema masovno trovanje vodom iz gradskog vodovoda te bi nadležni organi hitno morali umiriti uspaničene građane i pružiti im informacije o tome šta su tačno do sada preduzeli da se otkrije i otkloni uzrok ovog problema, da li je i kada vršena kontrola vode iz gradskog vodovoda te na koji način planiraju riješiti novonastalu situaciju.

Sutra je radni dan a u školskim vajber grupama djeca masovno prijavljuju bolest i izostanak sa nastave a među oboljelima je i jedan broj nastavnika. Gradska uprava i Dom zdravlja se do ovog trenutka nisu zvanično oglašavali a o ovom problemu danas se pisalo i na portalima i drugim medijima.

Iz tog razloga još jednom pozivamo nadležne ustanove da se zvanično oglase jer im je to dužnost i obaveza a pravo je građana da budu objektivno informisani u vezi sa situacijom koja se na njih direktno odnosi.

Piše: Zaga Grahovac, narodni poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović u NS RS
Foto naslovna: Ilustracija/domzdravljanevesinje.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter