Svi na protest za podizanje plata političarima za minimalno 5.000 KM… jer od 500 maraka se ne može živjeti!


Svi na protest za podizanje plata političarima za minimalno 5.000 KM… jer od 500 maraka se ne može živjeti!

“Pošto ne smijemo dozvoliti da se naši političari ovoliko pate i da povećaju plate za samo 500 КM (svi znamo da se od 500 КM ne može živjeti), riješili smo da im damo punu podršku!”, poručuju iz Udruženja “ReStart Srpska”.

“ReStart Srpska” poziva građane na protest koji će se održati u srijedu, 6. jula, sa početkom u 19 časova na Trgu Кrajine u Banjaluci. Na protestu će iznijeti osnovne zahtijeve, a to su da se političarima umjesto za 500 KM, plate povećaju za 5.000 KM, zatim da se poveća PDV na osnovne životne namirnice i da se udvostruče akcize na gorivo, uz poruku građanima NEĆEMO PLATE, HOĆEMO OBEĆANJA!

U prijavi za održavanje javnog okupljanja se, između ostalog, navodi da će se na protestu tražiti da se akcizni nameti na naftu i naftne derivate povećaju za 100%, sve s ciljem da se političarima obezbije dodatna budžetska sredstva.

Najavljeni protest sa apsurdnim i ironičnim zahtjevima, u zemlji apsurda i ironije kakva Bosna i Hercegovina jeste, možda i urodi plodom. Naravno, na ironičan način. Možda će političari po prvi put udovoljiti zahtjevima građana i ispuniti tražene zahtjeve.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter