Svi na protest -Narod je besan, Vučić ne može da kontroliše bunt građana-

Svi na protest -Narod je besan, Vučić ne može da kontroliše bunt građana-

Organizacija Građanski otpor najavila je da će večeras u 20.05 časova organizovati protest ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu protiv "surove i nekompetentne vlasti", a predstavnica ovog građanskog udruženja, profesorka Biljana Stojković istakla je da je pravo vreme da građani konačno kažu "ne" ovakvom režimu.

Građanski otpor preuzeo je u januaru vikend okupljanja, nakon povlačenja udruženja Jedan od pet miliona i objave da će učestvovati na izborima. Sa naloga na društvenim mrežama Građanski otpor pozvao je na demonstracije u četvrtak 7. maja u 20.05 časova, dan po ukidanju vanrednog stranja, a profesorka sa Biološkog fakulteta Biljana Stojković kazala je da je važno da se građani uživo okupe kao nastavak protesta "Bukom protiv diktature" koji je svakodnevno sve masovniji.

- Želimo i uživo da pokažemo svoj bunt, da ne budemo sami iza četiri zida. Želimo da se vidimo, da damo podršku jedni drugima. Ne bismo želeli naravno da se prekine buka iz kuća i stanova, a ovo naše okupljanje samo je dodatak tome. Srbija je definitivno ustala i građani više ne mogu da trpe ovu represiju režima - rekla je profesorka Stojković za Direktno.

Ona je dodala da Vučića strašno nervira lupanje u šerpe sa balkona, jer za razliku od medija, na to ne može da utiče, niti može da natera građane da ga vole i podržavaju posle svega.

- Mislim da Vučić više ne može da iskontroliše bunt građana i da prekine ovo što je krenulo jer je nezadovljstvo na vrlo visokoj lestvici i ne verujem da iko može to da uguši. Nadam se jedino da ćemo mi građani dovoljno dugo izdržati. Bitno je da se bunt ne ugasi kao što se ranije gasio u nekim primerima. Vučić definitivno ne može više da ugasi nezadovoljstvo građana i zbog toga je sve više besan - istakla je naša sagovornica.

Predstavnica Građanskog otpora smatra da je sada pravi trenutak da protesti budu jači, intenzivniji, masovniji.

- Potrebno je što više građana da se uključi u sve ovo. Nisam sigurna koliko mala građanska grupa može da povede masovne i velike proteste. Nužno je da se opozicija intenzivnije uključi u celu ovu priču bunta. Mi kao građanski otpor možemo da mobilišemo ljude do izvesne mere, ali da bi protesti trajali, da bi bili masovni i intenzivni, mora da postoji jasan politički cilj. To nije samo srušiti Vučića, to je i neka vizija toga kako će izgledati Srbija i ko će biti ljudi koji će preuzeti vođenje države, to nikako ne sme da bude jedan čovek - zaključila je Biljana Stojković.

Foto naslovna: Media centar Beograd
Izvor: direktno.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks