Svemoćna UDBA: Sramna presuda i oslobađanje ubica Slavka Ćuruvije pokazatelj moći UDBE i udbaša (Video)


Svemoćna UDBA: Sramna presuda i oslobađanje ubica Slavka Ćuruvije pokazatelj moći UDBE i udbaša (Video)

Nakon svjedočenja pukovnika srpske policije Dragana Kecmana, o prijetnjama i velikim problemima na poslu, zastrašivanju i pritiscima kojima je bio izložen jer je prikupio dokaze ko je i kako ubio novinara Slavka Ćuruviju, ulozi Državne bezbjednosti Srbije i njenih visokih funkcionera, bilo je jasno da će osumnjičeni biti oslobođeni, jer je svemoćna UDBA i tajna policija zadržala sve poluge moći i konce u svojim rukama, kontroliše mnoge procese, tužioce, sudije, političare, novinare, medije… Pukovnik Kecman, iako je bio visoki policijski funkcioner, morao je da se penzioniše jer nije imao zaštitu institucija, bio je izložen mobingu jer je otkrio dokaze, bazu podataka i telefonske pozive koji su bili ključni za otkrivanje ubica Slavka Ćuruvije.

Posle višegodišnjeg otezanja sudskog spora, brojnih ponavljanja procesa i ročišta, a posebno nakon svjedočenja časnog pukovnika policije šta je sve preživio, kako mu je bila ugrožena porodica, bilo je jasno da će Milan Radonjić, bivši prvi operativac Službe državne bezbjednosti u Beogradu, te Ratko Romić i Miroslav Kurak, agenti DB-a koji su skupa sa Radomirom Markovićem, bivšim načelnikom Resora državne bezbjednosti Srbije, osumnjičeni i prvostepeno osuđeni za organizaciju i ubistvo Slavka Ćuruvije 19-og aprila 1999. godine, na kraju biti osobođeni. UDBA i njeni mediji, novinari i analitičari, poput Miomira Marića, Vučičevića Aleksandra Rakovića ili Dragoslava Bokana, te politika, korumpirane sudije i tužiocu su odradili posao. Romić, Kurak i Radonjić su slobodni a ni poslije 25 godina nema sudskog pečata za ubistvo urednika Evropljanina, koji je ubijen na Vaskrs 1999. godine, tokom bombardovanja i agresije NATO-a na Srbiju i Saveznu Republiku Jugoslaviju.

UDBA mijenja nazive, u Crnoj Gori je ANB, u Hrvatskoj SOA, u BiH OSA a u Srbiji BIA, ali način rada i njen moć su sve jači, a većina je pod kontrolom velikih tajnih službi u čijem interesu većina i radi. Svaka država mora imati tajnu policiju, ali je problem kad se ona odmetne, poveže sa Mafijom i kriminalnim strukturama a moćnici koji njom rukovode steknu i zloupotrijebe veliku moć, pa umjesto zaštite tajna policija postane prijetnja za narod i građane. Udbaši su i dalje umreženi na prostoru bivše Jugoslavije, tokom rata, privatizacije i šverca, od nafte, cigareta do droge, stekli su preveliki novac i moć, kontrolišu iz sjene mnoge stranke i političare, kao i sudove, policiju i ključne institucije, pa presude poput ove nisu nikakvo iznenađenje već praksa.

Godinama ukazujemo na ovaj problem, Za pravdu i red Lista Nebojše Vukanovića je poprilično usamljena u cijelom regionu u stavu da je hitno potrebno sprovesti lustraciju, koja je zakasnila, te iz javne uprave udaljiti sve koji su radili nečasno i nezakonito, kršili ljudska prava građana, gazili Ustav i zakone, kako bi se narod i institucije oslobodili negativnog uticaja i obuzdala moć pojedinca koji su se odmetnuli od naroda i države.

Na kraju pogledajte poučno svjedočenje pukovnika policije Srbije Dragana Kecmana o istrazi ubistva Slavka Ćuruvije, prijetnjama i sudskom sporu kojima je bio izložen..


Piše: Nebojša Vukanović
Video: Insajder Video
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter