Svemirski brod koji osvaja mora (Foto)


Svemirski brod koji osvaja mora (Foto)

Lagani dizajn donosi hidrodinamičku efikasnost, stabilnost i performanse, kao i nisku potrošnju goriva. Adastra, jahta koja se zaputila prema zvjezdama kada se njeno ime prevede sa latinskog jezika, definitivno nije prosječna. Sa veličanstvenim profilom podsjeća na svemirski brod.

Ono što ovaj brod izdvaja od drugih je trio srebrnih trupova, koji asociraju na potporne kanue. Veličanstvena jahta prošla je kroz temeljnu strukturnu analizu, dok je njen kompjuterski model testiran kada se radi o utjecaju valova i potencijalnoj izdržljivosti sva tri trupa prilikom osvajanja svjetskih mora.

Lagani dizajn donosi hidrodinamičku efikasnost, stabilnost i performanse, kao i nisku potrošnju goriva, a samim tim i smanjeni utjecaj na prirodno okruženje.

Iako je generalno okrenuta ekološkom dizajnu, Adastra je i dalje u svojoj suštini luksuzna jahta. Sa glavnim trupom koji se širi preko vode zarad dobijanja većeg prostora, njen eksterijerni raspored dozvoljava gostima da uživaju u brojnim odjeljcima.

Sama jahta nudi dovoljno mjesta za devet gostiju i do šest članova posade. Njena master kabina nalazi se na krmi, a direktno je povezana sa glavnim salonom, dok su dve gostinjske kabine i kuhinja smješteni u blizini motora.

Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter