Sve za naših nekoliko porodica i našu djecu - Srpska je tu da se -muze- Elektroprivreda RS -časti- (Foto/Dok.)

Sve za naših nekoliko porodica i našu djecu - Srpska je tu da se -muze- Elektroprivreda RS -časti- (Foto/Dok.)

ERS podržava Škrbićevu kćerku u promociji očuvanja prirode. “Elektroprivreda Republike Srpske” (ERS) podijelila je nedavno na desetine hiljada maraka sportskim i kulturnim organizacijama plaćajući im isticanje svojih obilježja, podržavajući tako njihov rad. Novca je bilo i za privatne agencije kao što je “Konteent media” u vlasništvu Nataše Mitrović, kćerke Ranka Škrbića, dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci, bivšeg ministra, amabasadora i visokog funkcionera SNSD-a.

Foto: Konteent media/Nataša Mitrović

Ona, odnosno njena marketinška kuća je od ERS-a dobila 6.000 maraka za projekat “Misli zeleno” koji će biti realizovan ove godine.

U Odluci, koju je lično potpisao direktor ERS-a Luka Petrović, navodi se kako je novac za ove namjene predviđen Planom javnih nabavki preduzeća za ovu godinu.

“Pri donošenju Odluke uprava preduzeća se posebno rukovodila činjenicom da je predložena nabavka sastavni dio Plana javnih nabavki matičnog preduzeća, pod stavkom troškovi reklame i propagande, da je realno procijenjena njena vrijednost na tržištu, da će se predmetna nabavka finansirati iz vlastitih sredstava i da je predložena odgovarajuća vrsta postupka javne nabavke”, navodi se u Obrazloženju odluke.

Iz agencije “Konteent Media” za CAPITAL kažu kako projekat “Misli Zeleno” ima za cilj podizanje svijesti o očuvanju prirode, obnovljivih prirodnih resursa i upotrebe reciklažnih materijala.

Tako je, između ostalog planirano postavljanje parkinga za bicikle ispred agencije, dolazak zaposlenih na posao biciklima, prostor omogućen djeci za igru, šaranje kredom, te slične aktivnosti.

Planirano je i održavanje akademije za djecu predškolskog uzrasta, pod nazivom  “Misli prirodno – djeluj zdravo”, na kojoj bi učestvovalo 20 djece koji bi kreirali bilbord “Zašto čuvam prirodu”.

“Za sve mališane obezbijedili bismo paket proizvoda izrađenih od biorazgradivog materijala, a koji mogu koristiti za igru i školu. Elektroprivreda Republike Srpske kao partner na projektu bila bi promovisana kao društveno-odgovorna kompanija, te stekla promociju u vidu isticanja logotipa na svim promotivnim materijalima, promocije na društvenim mrežama, gostovanja PR-a kompanije u medijima prilikom promocije događaja, kao i promociju na internet portalima koji bi izvještavali o ovom projektu”, kazali su u ovoj agenciji.

Podsjećamo, saradnju sa ERS-om i to veoma uspješnu ima Škrbićev zet Stefan Krneta, vlasnik kompanije “Dwelt”, samo što se za razliku od njegove svastike ta saradnja ogleda u milionima maraka.

Inače, “Konteent media” sarađuje sa Vladom RS, ministarstvima i brojnim državnim institucijama i preduzećima među kojima su pored “Elektroprivrede RS” i “Pošte Srpske”, “Opšta bolnica Sveti apostol Luka u Doboju”, “Turistička organizacija grada Trebinje” i drugi.

Zanimljivo je da je 2018. godine ova agencija organizovala proslavu 40 godina Medicinskog fakulteta u Banjaluci, a Mitrovićeva je tada tvrdila kako je sve urađeno besplatno i volonterski.

Ona je inače i snaha ministra komunikacija i prometa BiH Vojina Mitrovića.

Piše: Dejan Tovilović
Foto naslovna: gerila.info
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter