Supruga -čuvenog- banjalučkog SNSD odbornika Srđana Amidžića zaposlena u Inspektoratu Srpske?


Supruga -čuvenog- banjalučkog SNSD odbornika Srđana Amidžića zaposlena u Inspektoratu Srpske?

Supruzi odbornika SNSD mjesto u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove. Zakon je predvidio mogućnost zapošljavanja bez konkursa. U Inspektoratu Republike Srpske tvrde da je novo zapošljavanje u interesu bržeg oporavka malih privrednika u Republici Srpskoj.

Supruga odbornika SNSD-a u banjalučkoj gradskoj skupštini, Srđana Amidžića, nedavno je zaposlena u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove. Vanja Amidžić zaposlena je bez raspisivanja javnog konkursa ali je, objašnjavaju u ovoj instituciji, sve urađeno u skladu sa zakonom.

Vanja Amidžić angažovana je u Inspektoratu Republike Srpske na određeno vrijeme. Zbog privremeno povećanog obima posla, a u skladu sa članom 50 Zakona o državnim službenicima, objašnjavaju u Inspektoratu. Tim članom propisano je da se radni odnos može zasnovati na određeno vrijeme zbog privremeno povećanog obima posla. Taj radni odnos ne može, međutim, prerasti u radni odnos na neodređeno. U slučaju takvog angažovanja nije neophodno raspisivanje javnog konkursa ali kandidati moraju ispunjavati propisane uslove, tvrde u Inspektoratu.

“Imenovana je angažovana u Odjeljenju za savjetovanje mikroprivrednih subjekata koji su registrovani kraže od godinu dana, kao i u slučajevima donošenja novih propisa koje ovi subjekti primjenjuju u svom poslovanju. Primarni cilj ovog Odjeljenja je da kroz organizovanje službenih savjetodavnih posjeta mikroprivrednim subjektima sa nadležnim inspektorima pruži stručnu podršku na licu mjesta kao oblik preventivnog djelovanja s ciljem spriječavanja nastanka nepravilnosti”, piše, između ostalog u odgovoru Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Ovakve aktivnosti izuzezno su značajne za opstanak mikroprivrednih subjekata u Republici Srpskoj, kažu u Inspektoratu. Tvrde i da su od početka ove godine intenzivirali rad odjeljenja za savjetovanje mikrokreditnih subjekata s ciljem pružanja podrške bržem oporavku malih privrednika.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter