Sve je u privatnoj državi privatno: Neimar i suprug Željke Cvijanović trlja ruke i obilazi gradilište (Foto)


Sve je u privatnoj državi privatno: Neimar i suprug Željke Cvijanović trlja ruke i obilazi gradilište (Foto)

Jedna fotografija, nastala juče u Banjaluci na gradilištu Teniskog centra, govori više od hiljadu riječi. Naime suprug Željke Cvijanović, bivše predsjednica Republike Srpske a sada člana Predsjedništva BiH, obilazio je juče radove na izgradnji sportskog centra i teniskih terena „Srpska open“ u centru Banjaluke, na kojima radove izvodi firma „Prim D.O.O.“ u vlasništvu njegovih i Željkinih sinova.

Tata obilazi radove i trlja ruke jer će se zaraditi dobar novac, a to što se radi o klasičnom sukobu interesa niko puno ne mari, jer su institucije zarobljene od strane vladajuće Partije, čiji je Željka Cvijanović potpredsjednik.

Vlada Republike Srpske i grad Banjaluka zajednički finansiraju ovaj projekat, a zbog navodne brzine nije raspisan tender već su, preko Teniskog saveza Republike Srpske, koji je formalni investitor, premijer Višković i gradonačelnik Stanivuković u četiri oka direktno dodijeli milionski posao probranim dvorskim firmama, među kojima je i firma „Prim D.O.O“ u vlasništvu sinova Željke Cvijanović.

Samo jednu godinu teniski turnir Novaka Đokovića će se organizovati u Banjaluci,  dok se u Beogradu ne rekonstruišu tereni gdje se održava ATP turnir. Nedavno sam pisao o ovoj korupcionaškoj aferi i zloupotrebi, novoj simbiozi Draška Stanivukovića sa režimom, a tekst kao podsjećanje prenosim u cjelosti. (Klikni na sliku ispod)

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter