Svastika Nenada Stevandića i njen težak put od sekretarice osiguravajuće kuće do direktorice Agencije za osiguranje

Svastika Nenada Stevandića i njen težak put od sekretarice osiguravajuće kuće do direktorice Agencije za osiguranje

"Crveni Kombi" i Svastika: Draženka Janjanin: Put od sekretarice do direktorice. Da su političke partije interesne organizacije, to je jasno čak i pticama na grani. Ipak, u ozbiljnim državama postoje određeni principi čak i u politici.

Tako je, na primjer, nezamislivo da se u ozbiljnoj državi desi da ista osoba zanoći kao sekretarica osiguravajućeg društva, a probudi se kao direktorica agencije koja nadgleda rad tog osiguravajućeg društva.

Tako nešto je moguće samo u banana državama, poput Bosne i Hercegovine. Primjeri su brojni, nizaju se gotovo na sedmičnom nivou. Jedan od njih je Draženka Janjanin. Ona je godinama bila zaposlena kao sekretarica u osiguravajućem društvu „Dunav osiguranje“ a.d. Banjaluka.

Da život zna prirediti čuda, vidjelo se 11.05.2021. godine, kada je Narodna skupština Republike Srpske smijenila Slavena Dujakovića sa funkcije direktora Agencije za osiguranje Republike Srpske, a na njegovo mjesto imenovala Draženku Janjanin.

To imenovanje, naravno, nije stvar slučajnosti. Draženka Janjanin je svastika Nenada Stevandića, vozača Crvenog Kombija. U raspodjeli javnih resursa pomenutoj stranci je pripala pozicija direktora Agencije za osiguranje Republike Srpske.

Da nije gadljiv na javni novac, pokazao je i Miro Janjanin, suprug pomenute direktorice. Upravo su kadrovi Crvenog Kombija preko tendera „častili“ njegovu firmu „World Media“ sa cca. 200.000 KM. 

Podrazumijeva se da kod Stevandića nema ništa džaba, čak ni za članove porodice. Iz izvještaja CIK-a BiH je vidljivo da je Draženka Janjanin jedan od mnogobrojnih donatora Ujedinjene Srpske (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković
Foto naslovna: Facebook/Ujedinjena Srpska
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter