Suzana Tesla, od djeteta iz krajiške izbjegličke kolone do tri diplome na američkim koledžima! (Video)

Suzana Tesla, od djeteta iz krajiške izbjegličke kolone do tri diplome na američkim koledžima! (Video)

Suzana Tesla, dete koje je posle akcije Oluja u izbegličkoj koloni krenula put Srbije, danas je jedna od najobrazovanijih dama koje srpska zajednica ima u Čikagu, pa i u celoj Americi. Nakon studija menadžmenta i marketinga, ona je ovih dana dobila i diplomu iz oblasti ljudskih resursa.

Sve te škole završila je u rekordnom roku, a paralelno sa studiranjem počela je i da radi i u međuvremenu stekla zavidno iskustvo u menadžmentu i trgovini nekretninama. Proputovala je svet, a volonterski je učestvovala u nekoliko humanitarnih misija, od kojih je poslednja bila u Gvatemali.

Na ponos svojih roditelja odlično govori srpski jezik iako je u Americi već više od 20 godina, a još od malih nogu igra folklor, i trenutno nastupa u okviru plesne grupe “Oko sokolovo” pri crkvi Svetog vaskrsenja.

Da li je tajna njenog uspeha u genetici i prezimenu Tesla koje nosi iz zavičaja slavnog naučnika pokušao je da sazna urednik Serbian News USA Antonije Kovačević u razgovoru sa ovom energičnom, ali vrlo skromnom, i reklo bi se običnom devojkom.

 

Ali samo na prvi pogled…

Autor: Antonije Kovačević 
Video: Saša Lukić/Serbian News USA/youtube.com
Izvor: serbiantimes.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter