Supružnici osumnjičeni da su lažnim dojavama zgrnuli 460.000 KM

Supružnici osumnjičeni da su lažnim dojavama zgrnuli 460.000 KM

Stari policijski znanac Nedeljko Mitrović (25) iz Foče osumnjičen je da je sa suprugom Slađanom (21) i sugrađaninom Žarkom Blagojevićem (32) pravio lažne internet dojave o kladioničarskim rezultatima te je trojac tako nezakonito zaradio 460.000 KM.

Oni su prijavljeni Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje zbog sumnje da su počinili krivično djelo Pranje novca, dok se Mitrović sumnjiči da je počinio još krivična djela "Prevara" i "Iznuda" odnosno da je i prijetio svojim "klijentima" da će prebiti njih i članove porodice ukoliko ne uplate novčane iznose koji su bili po nekoliko stotina evra.

Naime, oni se sumnjiče da su lažnim kladioničarskim dojavama pribavili protivpravnu korist u iznosu od čak 460.000 KM.

"Lice M.N. se sumnjiči da je od 2014. godine do 2020. godine pribavio za sebe ili drugog protivpravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica putem društvenih mreža,a u vezi sa rezultatima sportskih utakmica, kao i upućivanjem prijetnji, te da je dovodio u zabludu oštećena lica iz više različitih zemalja i time ih naveo da na štetu svoje imovine u više navrata izvrše uplate u bankama ili pošti na njegovo ime i na ime M.S. i B.Ž", navodi se u saopštenju PU Foča.

Podneseni izvještaj protiv prijavljenih je rezultat kontinuiranog i intenzivnog rada policijskih službenika po međunarodnoj akciji "Dojave".

Izvor: nezavisne.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter