Sumrak diplomatije i zdravog razuma: Dodik javno priznao da prisluškuje ambasadora SAD! (Video)


Sumrak diplomatije i zdravog razuma: Dodik javno priznao da prisluškuje ambasadora SAD! (Video)

“I mi njih sad slušamo, ne slušaju samo oni nas. Znam ja šta oni pričaju. To nije bilo moguće prije samo pet-šest godina. Nisi smio pomisliti da slušaš američkog ambasadora, a mi njega samo kliknemo. I mi znamo šta on radi”, kazao je u srijedu naveče na stranačkom skupu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je, tako, otvoreno priznao da je agencije iz Republike Srpske prisluškuju ambasadora SAD-a u BiH Majkla Marfija.

Ovo priznanje je došlo istoga dana kada se ambasador Marfi u Banjaluci sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Dodikovim stranačkim kolegom Draganom Lukačem.

“Ambasador Marfi sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem i načelnikom policije RS Sinišom Kostreševićem s kojima je razgovarao o bezbjednosnoj situaciji u RS, vladavini prava i značaju borbe protiv korupcije za budućnost RS i cijele BiH”, saopšteno je iz Ambasasde SAD-a svega nekoliko sati prije nego što će Lukačev šef priznati da je “slušao ambasadora SAD-a”.

Podsjećamo, Milorad Dodik se nalazi pod sankcijama SAD-a. Američke službe su u utorak objavile da je ruski oligarh Konstantin Malofeev finansirao izborne kampanje Milorada Dodika i njegove stranke SNSD.

Foto naslovna: istinito.com
Izvor: istraga.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter