Sumnjiva potrošnja novčane pomoći iz donacije Srbije (Video)

Sumnjiva potrošnja novčane pomoći iz donacije Srbije (Video)

U Rukometnom klubu Borac rekli su da su dobili sav novac od million maraka koliko im je nedavno odobrila Vlada Republike Srpske. Novac je potrošen na saniranje dugova kažu u ovom klubu.

U rukometnom klubu Borac su potvrdili da im je isplaćen cjelokupan iznos od milion maraka koliko im je Vlada nedavno odobrila o čemu je BN televizija već izvještavala.

Vlada Srpske je u septembru prošle godine odobrila milion i dvije stotine hiljada maraka pomoći za jedanaest sportskih klubova od čega rukometnom klubu Borac milion.

Zanimljivo je da je Vlada kao pomoć klubovima odobrila sredstva koja je kao donaciju dobila od Vlade Srbije. Rukometni klub Borac je za pomoć aplicirao navodeći takmičenja u kojima će učestvovati između ostalog i regionalnu SEHA ligu i takmičenje u Evropi.

Dostojno predstavljanje Srpske u evropskim takmičenjima kao razlog pomoći Borcu nedavno su naveli i u Ministarstvu sporta Republike Srpske. Borac međutim nije postao član regionalne SEHA lige a rukovodstvo kluba novac koji je klub dobio od Vlade iskoristilo je, saznajemo, za vraćanje dugova dobavljačima i igračima.

Novac iz Vlade u Borcu su iskoristili i za dovođenje proslavljenog trenera Veselina Vujovića. Ministar finansija Zora Vidović nedavno je rekla kako nema ništa sporno u tome što se novac koji je Vlada Srbije donirala kao pomoć Republici Srpskoj proslijeđuje profesionalnim sportskim klubovima.

Kada je novac od donacija Vlade Srbije u pitanju, opozicioni poslanici su u nekoliko navrata tražili od Vlade da sačini izvještaj o načinu na koji je taj novac potrošen.

Rukometni klub Borac godinama, iz budžeta grada ali i kroz donatorske večere koje organizuje Vlada Republike Srpske dobija finansijsku pomoć a rukovodstvo tog kluba u više navrata je napominjalo da bez te pomoći klub ne bi mogao da funkcioniše.

Zanimljivo, predsjednik tog kluba Saša Kondić prilikom predstavljanja novog trenera zahvalio se Vladi i Miloradu Dodiku bez čije pomoći, tvrdi, ne bi mogli realizovati aktuelni budžet.

Izvor: rtvbn