Suluda stvarnost: Za kraj školske godine kupićemo dva stana, razrednoj i direktorici, da nas pamte do kraja života

Suluda stvarnost: Za kraj školske godine kupićemo dva stana, razrednoj i direktorici, da nas pamte do kraja života

Otac iz Srbije predložio u grupi da se za kraj školske godine RAZREDNOJ KUPI STAN: "Kupićemo dva jer je drugi za direktorku. Pamtiće nas DO KRAJA ŽIVOTA"
Ako ste roditelj osnovca i primorani ste da budete deo Vajber grupe na kojoj ostale mame i tate ogovaraju zaposlene u školi i decu, onda znate kakve se finansijke debate vode za praznike ili za kraj školske godine.

Postala je ustaljena praksa da se roditelji dogovaraju oko novčanog učešća prilikom kupovina poklona razrednoj za osmi mart, ali mnogo veća je dilema koliko novca izdvojiti za kraj školske godine.

Tviter korisnica koja se potpisuje kao Ksenija podelila je sarkastičan komentar jednog oca kojem su se smučile megalomanske želje ostalih roditelja. Ksenija je prepisku objavila uz komentar: "Kraj školske godine. Viber grupa. Roditelj za nijansu ogorčeniji od mene".


- Ja sam mislio ovako. Da svi udružimo sredstva u jednoj banci i primamo platu na istom mestu, i onda da podignemo stambeni kredit i kupimo dve garnisere (garsonjere) - jednu za direktorku, a drugu za razrednu. To će svakako da im ostane večna uspomena na nas i mi ćemo narednih 30 godina biti vezani jedni za druge. Možemo da pitamo i decu šta misle o tome, a možda nema potrebe, složićete se. Molim vas da iznesete svoje predloge.

Kako se ispostavlja, na osnovu komentara drugih roditelja na objavu, suluda ideja o kupovini dva stana nije daleko od realnosti jer je jedna korisnica napisala da su roditelji učiteljici kupili laptop, drugi da je razredna dobila na poklon belo zlato, a treći da je u odeljenju od 30 đaka svaki roditelj dao po 1.000 dinara za poklon uz komentar - Jedan polovni "Jugić" ili laptop mogao je lagano da padne.

Izvor: zena.blic.rs

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter