Sukobi oko kandidata za načelnika u SNSD-u Nevesinje

Sukobi oko kandidata za načelnika u SNSD-u Nevesinje

Kada je prije četiri godine SNSD preuzeo vlast u Nevesinju, u predizbornoj kampanji i nakon nje obećavano je mnogo: novi vodovod, rekonstrukcija ulica i puteva, otvaranje Hidrocentrale Dabar i radna mjesta koja centrala nosi.

Nažalost, četiri godine kasnije malo toga je urađeno a stanovništvo je doživjelo egzodus iz Nevesinja. Prema podacima Doma zdravlja, broj osiguranika u Nevesinju je pao za 1300 u četiri godine. Nevesinjci su koru hljeba, umjesto u svom gradu potražili na nadnicama u Mostaru, mostarskoj metalskoj industriji i dubrovačkom turizmu.

“Kažu u Mostaru se pjeva, ko bi reko ’92 da će Srbi biti nama sluge”, kaže nam uz kiseo osmijeh potegavši gutljaj rakije posjetilac jedne nevesinjske kafane koji je i sam morao poći za Mostar da radi.

Nevesinjci slabo raspoloženi za priču o politici, kažu ovi novi samo misle na svoje džepove.

Iz izvora bliskih vrhu SNSD u Nevesinju saznali smo da tinja pravi mali rat između tri struje stranke, ali da je jedna od grupa značajno slabija i da će se povući. Razmirice će očito morati razrješavati Ilija Tamindžija.

Grupa SNSD-ovaca iz nevesinjske bolnice na čelu sa direktorom Veliborom Milivojevicem, doktorom Maksimom Brenjom i tehničarem Veliborom Prodanovićem kao najslabija ce se povući iz trke, iako ne štede teške riječi za svoje dojučerašnje saborce. Ova grupa ipak nije, kažu Nevesinjci, okaljala obraz i slovi za najpošteniju u SNSD-u.

Glavna borba ce se voditi između grupe predsjednika odbora SNSD-a Milosava Uljarevića i grupe trenutnog načelnika opštine Milenka Avdalovića.

Iako je kada se pojavio slovio za perspektivnog momka, Milosavu Milu Uljereviću je trebalo samo četiri godine da uništi sopstveni ugled u narodu zbog čega ga je i Ilija Tamindžija itekako ružio na poslednjem sastanku užeg rukovodstva, kažu naši izvori.

Sve što je Uljerević uradio za četiri godine bilo je zapošljavanje svoje najuže familije u nevesinjska javna preduzeća i to: ženu u bolnicu, brata u HET, a strica u nevesinjsku Gimnaziju.

S druge strane, podršku Tamindžiji Uljarević je uslovio funkcijama koje je nanizao u zadnje četiri godine i to: zamjenika direktora Doma zdravlja, člana Upravnog odbora Fonda zdravstva RS, člana uprave Rukometnog saveza Republike Srpske i mjestom šefa Kluba odbornika SNSD u nevesinjskom parlamentu.

“Ni Dodik nema toliko funkcija”, kažu nam čestiti Nevesinjci.

Uljarević ne želi na crtu za načelnika već priprema put za svoju desnu ruku, direktora Šumskog gazdinstva Botin Bogdana Botića koji je mahom nepoznat u Nevesinju.

Drugu grupu koja i dalje ima najveću podršku Ilije Tamindzije predvodi načelnik opstine Nevesinje Milenko Avdalović koji ima najvece šanse da opet bude kandidat SNSD-a.

Avdalović ima podršku starih SNSD-ovaca kao i ljudi iz biznisa. Teret mu je, kažu nam izvori iz SNSD-a, veliki broj nerealizovanih obećanja i činjenica da je suprugu, inače dificitarni kadar u nevesinjskoj bolici poslao na supspecijalizaciju u Mostar sto mu Nevesinjci nisu zaboravili.

Vrelo ljeto očekuje nevesinjski SNSD, a sve češće posjete Ilije Tamindžije znak su da su odnosi i te kako poljuljani između zaraćenih grupa.

Izvor: istokrs.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks