Suđenje Lukaču zbog prijetnji Stanivukoviću neće početi ove godine: Jadno i -zarobljeno- pravosuđe opet želi u -zastaru-

Suđenje Lukaču zbog prijetnji Stanivukoviću neće početi ove godine: Jadno i -zarobljeno- pravosuđe opet želi u -zastaru-

Suđenje Draganu Lukaču ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske, optuženom za ugrožavanje sigurnosti Draška Stanivukovića u vrijeme kada je aktuelni gradonačelnik Banjaluke, bio narodni poslanik neće početi ove godine, saznaje Gerila.

Naime, predmet protiv Lukača se u CMS sistemu, odnosno Sistemu za automatsko upravljanje predmetima u Osnovnom sudu u Banjaluci, vodi pod rubrikom stari predmeti?!

U osnovnom sudu je za Gerilu potvrđeno da predmet protiv Lukača nije u Planu rješavanja starih predmeta u ovoj godini.

Podsjetimo, optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka tereti Lukača da je krivično djelo izvršio 23. decembra 2019. godine oko 22 časa za vrijeme Devete posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koju su diretno prenosili javni medijski servis RTRS i BN TV.

Prema navodima iz optužnice u toku sjednice Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako, inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“ što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstvenim život.

– Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao, istom je uputio riječi: “Još jednom, još jednom majmune“ nakon čega je otvorenom šakom desne ruke udario oštećenog u lice, na koji način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Prema optužnici Lukač je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Za ovo krivično djelo može se izreći zatvorska kazna do dvije godine robije.

Lukač se u septembru prošle godine izjasnio da nije kriv za ugrožvanje sigurnosti narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter