Sud zaustavio još jedan policijski progon i represiju nad -Pravda za Davida- Nisu širili korona virus! (Foto/Dok.)

Sud zaustavio još jedan policijski progon i represiju nad -Pravda za Davida- Nisu širili korona virus! (Foto/Dok.)

Oslobođen odgovornosti - Pravda za Davida nije širila koronavirus! Iz Pravde za Davida ističu da će tražiti odgovornost u krivičnim procesima koji su pokrenuti...

Sasa Graorac, prvi iz "Pravde za Davida" kojem se sudilo zbog "doprinosa širenju virusa korona" druženjem u parkiću pored Hrama Hrista Spasitelja u maju prošle godine OSLOBOĐEN je odgovornosti.

"Sudija je navela da policija nije objasnila zašto bi grupa građana iz parkića trebala da se raziđe, kao što nije ni objašnjeno zbog čega je dato upozorenje da se okrivljeni Saša Graorac udalji iz grupe! Poručujemo policiji da će ipak morati objašnjavati, ali u KRIVIČNIM procesima koje smo protiv njih pokrenuli, ali i koje ćemo tek pokrenuti.
Hvala advokatu Milanu Maleševiću! Hvala časnoj sudiji! STOP policijskoj represiji i diskriminaciji", napisao je Ozren Perduv.

Da podsjetimo, 15 građana dobilo je više od 20 prekršajnih naloga za 12. i 13. maj prošle godine zbog okupljanja u parkiću pored Hrama Hrista Spasitelja.

"Ovo je za nas isključivo nastavak progona i diskriminacije Pravde za Davida od strane nečasnog dijela policije", rekli su članovi Pravde za Davida.

Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida kaže da se ovdje radi samo o progonu i represiji nad građanima koji su se u periodu za koji se terete pridržavali svih epidemioloških mjera.

Foto naslovna: Dušica Stanojević/FENA
Izvor: 6yka.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter