Sud oslobodio Ivicu Todorića u slučaju Agrokor

Sud oslobodio Ivicu Todorića u slučaju Agrokor

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u srijedu je na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi da je svoj nekadašnji koncern s troje saradnika oštetio za 1,25 miliona evra. U slučaju koji se kolokvijalno naziva Mali Agrokor, oslobođeni su i Piroška Canjuga, Huljev i Derosi, Todorićevi suoptuženici, prenosi Index.hr.

Presudu je izreklo sudsko vijeće pod predsjedanjem sudije Maje Štampar Stipić. Sudija je kazala da su iskazi svjedoka pokazali da su savjetodavne usluge napravljene i da su novci isplaćeni kako je bilo dogovoreno te za to postoji dokumentacija.
 
Todorić koji tokom postupka nije želio sarađivati sa sudom došao je na izricanje presude pa se očekuje i njegova izjava za medije. Svi optuženici odbacivali su sve što im se stavljalo na teret.

Tužilaštvo je tvrdilo da su Todorić, kao predsjednik uprave Agrokora i Huljev kao izvršni direktor finansija u koncernu 2013. zloupotrijebili  položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švicarske tvrtke za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.

Izvor: Agencije 

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks