Student porijeklom iz BiH ubijen u subotu u Londonu

Student porijeklom iz BiH ubijen u subotu u Londonu

Student porijeklom iz BiH Sven Badžak ubijen je opštini Кilbern u Londonu, javio je list "Ivning standard". List navodi da je Badžak izboden nakon što su on i njegov šesnaestogodišnji prijatelj bježali od grupe mladića koji su ih napali ispred prodavnice u subotu, 6. februara, oko 6.40 časova.

Badžakov prijatelj ušao je u lokalni supermarket "Teskos", dok je mladi student napadnut kada je pao na zemlju. Iz policije je članovima porodice rečeno da nisu sigurni da li je Badžaku nanesena smrtna povreda kada je uboden u grudi ili u stomak.

Njagova majka Jasna Badžak /49/, koja je emigrirala u Veliku Britaniju iz bivše Jugoslavije, izjavila je da je Sven želio da postane advokat i da je imao jedinstvene vještine za debatu, te da je zbog toga jednog dana mogao postati i premijer.

Jasna Badžak naglasila je da je njen sin izbjegavao nasilje, te da nikada nije pomislila da bi nešto takvo moglo da mu se dogodi.

Glavni inspektor detektiv Daren Džouns, koji vodi istragu o smrti mladića, izjavio je da će policija podržati porodicu ubijenog tokom istrage, te da njegov tim čine veoma iskusni službenici koji će naporno raditi kako bi pronašli i uhapsili odgovorne za ubistvo Svena Badžaka.

Inspektor Gaj Elvud iz Osnovne komandne jedinice sjeverozapadnog dijela Londona izjavio je da se radi o varvarskom napadu na javnom mjestu i da će, kao posljedica toga, biti razmješteno više službenika na ulicama u narednim danima.

On je dodao da nasilju nema mjesta na ulicama i pozvao stanovništvo da prijavi bilo kakvu informaciju koja bi mogla da pomogne hapšenju odgovornih za ubistvo.

Izvor: srna.rs/rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks