Strašna saobraćajna nezgoda kod Niša: Povrijeđeno devetoro, među kojima i četvoro djece (Foto)

Strašna saobraćajna nezgoda kod Niša: Povrijeđeno devetoro, među kojima i četvoro djece (Foto)

"Dominantne su povrede glave i grudnog koša". Devet osoba, od kojih četvoro djece povrijeđeni su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko pet sati na autoputu Beograd - Niš u visini sela Trupale. U udesu je učestvovao kombi, kojim je upravljao turski državljanin i vozilo "BMW" švajcarskih registarskih tablica a oba vozila kretala su se od Beograda ka Nišu.

U vozilima je bilo ukupno deset osoba, pa je na teren izašlo šest ekipa niške Hitne pomoći i dva transportna vozača koji su povrijeđene prebacili do niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Pomoć u spašavanju unesrećenih, Hitnoj pomoći pružili su i vatrogasci.

Kako je saopštila dr Maja Stojanović, svi imaju politraumatske povrede.

- Obavještenje o saobraćajnoj nesreći dobili smo u 5.05 sati od radnika benzinske pumpe na autoputu. Odmah smo na teren uputili šest ekipa, cjelokupna intervencija bila je gotova za sat i deset minuta. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, svi povrijeđeni su prebačeni do niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Dominantne su povrede glave i grudnog koša, što je karakteristično za saobraćajne nesreće - kazala je Stojanović.

Ona je apelovala na Nišlije da s obzirom na veliko opterećenje Hitne pomoći, naročito tokom ljetnjih mjeseci kada je saobraćaj na autoputu Beograd - Niš vrlo frekventan, imaju razumijevanja za povećan obim posla koji ova služba ima.

- Molimo sugrađane da nam se obraćaju samo za slučaj urgentnih stanja. Za ostale zdravstvene probleme na raspolaganju su im Dom zdravlja i ostale ustanove primarnog zdravstva koje su odlično organizovane da im blagovremeno pruže potrebne usluge. Ovo je veoma važno, naročito sada kada su zbog povećanog broja vozila na autoputu, moguće situacije koje zahtijevaju naše maksimalno angažovanje - rekla je Stojanović.

Kako je saopšteno iz niškog UKC svi povrijeđeni su strani državljani.

- Svi odrasli imaju teške tjelesne povrede, od kojih jedna osoba ima povrede opasne po život i intubirana je. Trenutno su stabilnih vitalnih parametara. Tri djevojčice i jedan dječak su takođe primljeni u našu zdravstvenu ustanovu u svjesnom stanju. Jedna maloljetnica je u intenzivnoj njezi, trenutno joj se radi skener glave - rečeno je u niškoj bolnici.

Piše: Dragana Kocić
Foto naslovna: telegraf.rs
Izvor: telegraf.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter