-Stranci- dosipaju novo ulje na našu vatru i skreću pažnju sa Gaze Rezolucijom o Srebrenici (Foto/Video)


-Stranci- dosipaju novo ulje na našu vatru i skreću pažnju sa Gaze Rezolucijom o Srebrenici (Foto/Video)

Stradanje nesrećnih Palestinaca u pojasu Gaze i Bliskom Istoku ne prestaje, svakodnevno strada desetine i stotine ljudi, od početka masovnog napada Izraela, uz podršku SAD i zapada, stradalo je preko 35 000 ljudi, najviše civila, a da bi se skrenula pažnja sa genocida koji je u toku, ubijanja žena, djece, staraca i naroda koji ide u potpuni nestanak, po nalogu Amerike, Engleske, Njemačke, iz sjene Izraela, u Ujedinjenim nacijama plasira se Rezolucija o Srebrenici, koja potpuno odvlači pažnju sa dešavanja u Gazi.

Cilj je pokazati kako zapad i Izrael brinu za muslimanski svijet, iako ih uništavaju od Irana i Avganistana do Sirije, Gaze, Libije, a Bošnjaci, bosanski mislimani, ponovo, kao 90-ih, treba da posluže kao smokvin list zapada.

Međunarodnoj zajednici do Bošnjaka je stalo koliko i do lanjskog snijega, da nije tako ne bi ih 90-ih žrtvovali, gurali u rat i stradanje, a sada sve rade isto, samo u rukavicama. Stavljati kolektivnu etiketu Srbima da su genocidan narod, iako su preživjeli genocid od ustaša, nacista i fašista u Drugom svjetskom ratu, preživjeli veliko stradanje i zločine i u poslednjem ratu, nestali kao narod iz Hrvatske, Federacije i najvećeg dijela Kosova i Metohije, a sada se želi dodatno kazniti postradali narod.

Prave namjere se i ne pokušavaju sakriti, jer se već najavljuje da se namjerava Rezolucija o Srebrenici iskoristiti da se dodatno centralizuje BiH, oslabi Republika Srpska, neki ekstremisti najavljuju i priželjkuju i ukidanje, što dodatno vodi eskalaciji i tenzijama, a koje najviše odgovaraju Dodiku kao i ostalim ekstremistima i populistima na vlasti.

Priče o ratu i sukobima, kojima se skreće pažnja sa afera, kriminalizacije institucija, srastanja sa Mafijom, su posebno opasne, plaše narod, što je i cilj moćnika, a svi oni naivno u narodu koji se busaju u prsa ne shvataju da su izmanipulisani od strane najvećih neprijatelja svog naroda.

Narod je umoran od stalnih napetosti, vrhunski patriotizam danas je život u miru, mir i stabilnost bez tenzija, strahova, u uređenoj pravnoj državi, koja ima dobar zdravstveni, penzioni sistem, dobar posao za mlade koji će ostati ovdje a ne ići trbuhom za kruhom.

Detaljniji osvrt na pozadinu dešavanja i najnovije tenzije  u BiH u kratkom video prilogu:

 

Autor: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: Slaven Petković/mondo.ba
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter