Stranačka država i njen gazda zloupotrijebili djecu - Populistička priča na najvećem srpskom stratištu (Video)


Stranačka država i njen gazda zloupotrijebili djecu - Populistička priča na najvećem srpskom stratištu (Video)

Uprkos upozorenju održan neprimjeren sraman govor na svetom mjestu kojim su ponižene žrtve

Apelovao sam sinoć na Uzurpatora, ali i njegove savjetnike i saradnike da ga pokušaju urazumiti, da se suzdrži jedan dan i ne drži neprimjeren, politički i populistički govor na mjestu najvećeg stradanja našeg naroda, da ne omalovažava i ne ponižava naše ogromne nedužne žrtve i pretke, postradale od ustaške ruke u genocidu koji je organizovala i sprovela zloglasna fašistička Nezavisna Država Hrvatska, ali uzalud. Beskrupulozni i besramni se ne obazire ni na šta, i svojim „nastupom“ skrenuo je pažnju javnosti sa pomena žrtvama i genocida na otrcane političke izjave i fraze koje deceniju ponavlja, i tako je nastavio veleizdaju, koja je počela prodajom Jasenovačke građe Hrvatskoj preko Amerike i prohrvatske politike koju vodi bez prestanka.

Da ga je slušao neki stranac ne bi znao ko je izvršio zločin i pobio stotine hiljada Srba u koncetracionim logorima, jer nijednom u svom dugom i sramnom govoru nije smio da pomene NDH, ustaše, Antu Pavelića i Hrvate-ustaše, poslednje i najvjernije Hitlerove saveznike, da se ne bi zamjerio svojim mentorima čiju politiku sprovodi na perfidan i podmukao način, već je uperio oštricu na Sarajevo, kako bi dodatno zaoštrio tenzije, kao da je iz glavnog grada BiH a ne iz Zagreba došlo naređenje i vođen proces genocida i uništavanja srpskog nacionalnog korpusa, koji je zbrisan sa prostora Hrvatske i bivše NDH.

Hiljade djece i učenika stajalo je u kolonama jer zbog loše organizacije i propusta nisu uspjeli doći do Donje Gradine a prešli su skoro 1000 kilometara za dan, kako bi Uzurpator pokazao lažnu moć a djeca, učenici i radnici u javnoj upravi, koji su na silu popisani i natjerani da dođu u Donju Gradinu, bili pijuni i dekor u njegovoj predstavi. Tužno je što on priča o slobodi, a većina okupljenih su robovi koji moraju da slijede Slijepog vođu na putu do provalije, ponižavaju se za posao, pripravnički, sendvič i flašicu vode jer su iz nevolje, bijede i siromaštva, u koji ih je gurnuo, primoranu da upadnu u njegovu zamku i korupcionašku mrežu.

Kako sam i najavio sinoć, pokušao je da pilatovski opere ruke i svoju odgovornost, koja je neupitna, sa skandala u Derventi, te je spominjao Milanovića, svog prijatelja i patrona, ali sve je uzalud. Pričama o nekakvoj nezavisnosti i samostalnosti Republike Srpske samo pogoršava njen položaj i pokazuje da je njen najveći neprijatelj.

Detaljniji osvrt u video kolumni…

 

Podsjećanje na upozorenje uoči promena žrtvama genocida u Donjoj Gradini i NDH…

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Djeca namučena u putu nisu stigla do Donje Gradine zbog kolapss u saobraćaju

Desetine autobusa sa učenicima osnovnih i srednjih škola iz svih krajeva Republike Srpske, od Trebinja, Nevesinja, Bratunca, Bijeljine, Doboja do Posavine i krajiških opština, ostalo je zaglavljemo na putu za Donju Gradinu i nisu došli do stratišta na obilježavanju proboja iz Jasenovca i stradanje naroda u ustaškom genocidu. Organizatori, ali i ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan koji se očito nije snašao u svojoj novoj funkciji, nisu se dobro organizovali pa je došlo do kolapsa u sabraćaju.

 

VIDEO:

 

Zbog vrućine neki učenici su kolabrirali, u zastoju je bilo stotinjak autobusa i malih vozila, nije bilo mokrog čvora, a profesori koji su poveli djecu na dalek put su ogorčeni jer se djeca maltretiraju i 15 sati će provesti u autobusu a neće doći do planiranog odredišta.

Profesori iz Doboja, Bratunca, Bijeljine, Banjaluke i drugih mjesta nakon više sati čekanja u koloni odlučili su da se okrenu i vrate kući, a neka djeca i profesori su krenuli pješke prema Donjoj Gradini, koja je od zastoja bila udaljena 5 do 10 kilometara.

Danas je ispao veliki skandal, jer su djeca i učenici zloupotrijebeni u partijske svrhe, jer je Dodik želio da pokaže lažnu snagu, drži neprimjeren partijski govor na pomenu žrtvama genocida pred masom okupljenih, pa je svim direktorima osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj naređeno da popišu učenike i dovedu ih u Donju Gradinu, ali većina je džaba krenula na put jer nisu uspjeli stići do odredišta.

Ministarka prosvete Željka Stojičić i ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan morali bi podnijeti ostavke i račune zbog ovog skandala, maltretiranja djece i naroda i kolapsa koji je nastao zbog njihovih propusta i odgovornosti.

Ostaje da se vidi da li će se Vlada i organizator oglasiti i pojasniti šta se dogodilo, zbog čega su djeca zloupotrebljena i namučena i da li zbog toga sutra mnogi neće doći na nastavu?

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Sa lica mjesta: Ivan Kuč o kolapsu i dešavanjima u Donjoj Gradini

Uzurpator njegova svita sjeli su u helikopter i odmah nakon održanog neprimjerenog i sramnog populističkog i političkog govora, krajnje nedoličnog za najveće srpsko stratište, odletili na hacijendu u Laktaše, a narod, djeca i učenici iz svih dijelova Republike Srpske, ostali da tumaraju na zakrčenim putevima. Na licu mjesta bio je naš Ivan Kuč, profesor i psiholog, provjerenik Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Zvorniku, i prenosim u cjelosti njegov tekst i utiske sa lica mjesta.

Više ih se boje nego što su mislili!

Organizacija dolaska i bezbjednost posjetilaca na Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina u Donjoj Gradini bila je krajnje loša i ugrožavajuća. Vlasti su nekritično misleći samo na masovnovnost insistirale na dolsku radnika kojima su dali ili treba da daju ugovore na poslove na neodređeno, direktorima javnih ustanova dali direktivu da povedu radnike, učenike i sve one koji su u podređenom položaju nasilnog sistema.

Slika koju će poslati bila je organizatorima bitnija od bezbjednost i dobrobiti „pozvanih“, a i onih koji su imali želju i potrebu da dodju ne očekujući da će i ovdje , na ovom bolnom mjestu upasti u kolaps uvrnutih političkih manipulativni potreba.

Broj autobusa i drugih vozila totalno je blokirao prilaze centru , djeca su po suncu i pješačika po deset kilometara da bi došli do odredišta, nakon višesatne vožnje, mimoilazeći se sa automobilma za koje se više nije znalo ni iz kog pravca dolaze. Sirene, pištaljke policije i oblaci prašine od limuzina koje jure na momente dodatno su stvarale stres.

Policija je uz napore i znoj ipak uspjevala obezbjediti prolaz za auta oligarha, otudenih od naroda političara, koji su eto uspjeli danas dobiti dovoljnu masovnost na ovom mjestu stradanja.

Izgledalo je kao da su svi sa dnevnika, skupštine, bilborda i iz članaka o korupciji i kriminalu u politici danas ovdje imali potrebu dojuriti i odjuriti, u neku svoju realnost za koju sam siguran da nema veze sa stradanjem ljudi od neljudi.

Piše: Ivan Kuč
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter