Stop poskupljenju struje i pljački Elektroprivrede RS! Snimak protesta ispred Elektroprivrede RS (Video)


Stop poskupljenju struje i pljački Elektroprivrede RS! Snimak protesta ispred Elektroprivrede RS (Video)

„Lista za pravdu i red“ na Trgu palih boraca u Trebinju organizovala je mirne proteste protiv, kako su naveli, poskupljenja električne energije u Republici Srpskoj, štetnih ugovora, sistematske pljačke i razaranja Elektroprivrede Republike Srpske, te pokušaja pljačke preko firme “Komsar hidro enerdži” kontraverznog ruskog tajkuna Rašida Serdarova.

Protestima je prisustvovalo nekoliko stotina građana, a kako su istakli u ovoj političkoj organizaciji cilj protesta je da se ponište štetni ugovori, kao i odluka o novom tarifnom postupku, nezakonitoj blok tarifi i poskupljenju električne energije.

- Nisam očekivao ni ovoliko ljudi s obzirom na pritiske koji su danas bili u javnim ustanovama u Trebinju. Danas su protesti mirni, ali sam upozorio da ovdje nećemo stajati. Blokiraćemo Elektroprivredu, puteve jer su oni dužni nama da polože račune I kažu gdje je naš novac", kazao je lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Onih 200 miliona samo će, kaže on, da provozuju fiktivno do Kipra gdje je sjedište “Komsar hidro enerdži” kontraverznog ruskog tajkuna Rašida Serdarova, ali će 199 miliona završiti u džepu "uzurpatora" i onih koji su organizovali ovu pljačku.

"Mi moramo da se dignemo, u narodu je snaga a to smo pokazali i sa Aluminom u Zvorniku koju smo sačuvali", poručio je Vukanović.

Na protestu u Trebinju u ime penzionera obratila se Radmila Paranos iz Trebinja koja je istakla da je ta populacija najviše pogođena svakodnevnim poskupljenjima.

- Ne znam kuda ovo vodi, kako će se platiti struja, ljekovi... Penzioneri ne bi trebali nikako plaćati struju – rekla je Paranosova.

Iz Srpca u Trebinje stigao je Dragan Krupljanin, borac I kategorije, koji je svoj ratni put počeo iz Hercegovine.

-  Došao sam da podržim Listu za pravdu i red ne samo zbog toga što se bore zbog poskupljenja struje već i zbog činjenice da su moje dvoje od troje djece morala napustiti Republiku Srpsku zbog ovakve situacije. Moramo se boriti za sebe, za sve borce koji danas nažalost nemaju dovoljno hljeba da jedu a ne da plate struju – istakao je Krupljanin.

Narodni poslanik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić istakao je da je podnesena apelacija Ustavnom sudu Republike Srpske protiv odluka o novom tarifnom postupku jer, kako tvrdi, radi se o nezakonitoj odluci.

Prisutnim se obratio i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Ljubiša Krunić iz Trebinja, poslanik Liste za pravdu i red iz Nevesinja Zagorka Grahovac, poslanik te liste u Parlamentarnoj skupštini BIH Nenad Grković, kao i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

- Moramo da kažemo jedno jasno i glasno stop lopovima i zaustavićemo lopove. Neka čuju u Elektroprivredi glas naroda, dovoljno nas je i biće nas još više. Poruka iz Bijeljine zajedno sa Trebinjem je stop ovom lopovluku i nakaradnom sistemu koji ponižava i borce i penzionere i svakog čovjeka u Republici Srpskoj - istakao je Petrović.

 

Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter