Stojadin Knežević: Vlast opoziciju želi –provući kroz blato- zato ih –bos- poziva na –kupanje-


Stojadin Knežević: Vlast opoziciju želi –provući kroz blato- zato ih –bos- poziva na –kupanje-

Juče je za danas Predsjednik Republike Srpske sazvao “konsultativni sastanak” sa prestavnicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske a povodom zauzimanja stava o imovini Srpske, sa osvrtom na izjavu o imovini koju su potpisali bošnjački politički predstavnici iz Sarajeva.

Prvo i posebno pitanje je kako bi opozicija mogla razgovarati sa Predsjednikom Republike Srpske koga su izabrali njegovi međunarodni mentori i njihov servis CIK BiH a koji ga je proglasio predsjednikom i ako je izgubio izbore od Jelene Trivić? Bilo bi potpuno šizogeno da stvarni opozicionari koji su ga pobijedili na izborima sada sa njim razgovaraju kao sa predsjednikom.

S vremena na vrijeme mogu se čuti razni komentari o tome treba li opozicija povremeno zajednički djelovati, nešto raditi ili u opšte komunicirati sa vlašću u Republici Srpskoj? Glavni argument kojim pravdaju tu eventualnu simbiozu vlasti i opozicije zagovarači, odnosno oni koji podržavaju tu ideju, je neko navodno opšte dobro, neki navodno nacionalni, državni i ini interesi.

Suština ovakvih, u samoj svojoj biti zlonamjernih predloga je sadržana u samo jednom cilju da se opozicija što više približi vlasti, što više praktično kompromituje da bi telali te iste vlasti imali što više razloga i opravdanja za svoj narativ da su svi isti i da nema razlika između vlasti i opozicije. Samoj vlasti je stalo do toga da kod hronično neinformisanog naroda sebe predstavi kao nekog ko je za dogovore, razgovore, kompromise.. sa čime naša vlast nema nikakve veze i što apsolutno nikad ne radi, sem kada se dovede u neku potpuno “nezavidnu” situaciju, poziciju ili kada ona sama na takav način opoziciju želi “provući kroz blato”.

Sa svakim svojim prilaskom, približavanjem na bilo koji način, ovoj i ovakvoj vlasti opozicija se mazohistički sama provlači kroz sveopšte blato u kome više od deceniju i po “pliva” naša vlast.

Zašto je to tako? Pa jednostavno naša vlast nije obična, normalna politička vlast, ona je samo srce mafijaških struktura koje su zarobile sve državne institucije i kao svoj servis ih podvrgle svojim potrebama i interesima. Svi to vide, znaju i shvataju, a oni koji autistički govore o nekoj normalnosti, o nekim navodnim zajedničkim ciljevima, interesima i ne znam čim sve ne, su najobičnije bitange koje se “prave lude” i tako pokušavaju pomoći svojim ljubimcima (vlasti) a sve kao oni su za zajedništvo, ljubav, saradnju, prosperitet… Poput naivnih francuskih sobarica a u nekom navodnom nacionalnom ljubavnom zanosu pokušavaju opravdati i amnestirati sav kriminal i korupciju u koju je, pod pokroviteljstvom tzv. stranog faktora, ogrezla naša vlast. 

Za Infomedia Balkan
Stojadin Knežević, prof., dugogodišnji novinar, medijski radnik i medijski menađžer: Valter-a; Walter-a; Svet-a; Nezavisnih novina; Ekstra magazin-a; Bobar radija; Novinske agencije RS „SRNA“......

Foto naslovna: Jelena Andrić/Infomedia Balkan
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter