Stojadin Knežević: Politička revolucija u Bijeljini – Sve biramo konkursom, neka se prijave najbolji

Stojadin Knežević: Politička revolucija u Bijeljini – Sve biramo konkursom, neka se prijave najbolji

Prisustvujemo li istorijskim danima kada je u pitanju politički život naš svagdašnji? Budi li se nada u to da se rađa šansa za opstanak i preživljavanje balkanskih naroda? U Bijeljini je počelo da cvjeta čudo, čudo nesvakidašnje, barem kada je politika u pitanju, ova naša do srži prljava politika kojom upravlja mafija.

Poznato je da je dugogodišnji gradonačelnik  Bijeljine, sada već pokojni Mićo Mićić, pred kraj svoje političke ali i životne karijere, nakon dugogogdišnje tijesne saradnje i zvanično-javno prešao na stranu vlasti jednog čovjeka, koja u Republici Srpskoj traje već 16 godina, koja je potpuno kriminalizovana i srasla sa organizovanim kriminalom.

I tada se počelo događati čudo. Jedan od Mićićevih saradnika, poznat po čvrstom karakteru i odlučnosti u radu, jedan od operativaca u Mićićevom timu, ako ne i najvažniji operativac, Tomica Stojanović, odbio je Mićićev zahtjev da napusti SDS. Stojanović nije htio da sam sebi „pljune u lice“ i počne raditi nešto dijametralno suprotno od onoga što je godinama unazad radio i govorio. Okupio je grupu hrabrih i odvažnih koja se usudila suprostaviti stravičnim pritiscima od strane većine dojučerašnjih stranačkih kolega.

I onda se počinje rađati čudo. Stojanović ne želi sebe nametati kao protiv kandidata Mićiću, koji je bio kandidat za gradonačelnika na nedavnim lokalnim izborima i vlasti ogrezle u kriminalu i korupciji i svoje stranke koju je u međuvremenu formirao, nego predlaže mladog bijeljinskog ljekara Ljubišu Petrovića.

Perspektivni Petrović, momak iz domaćinske kuće, neuprljan politikom, ubjedljivo pobjeđuje Mićića na tim nedavnim lokalnim izborima i Bijeljina dobija mladog, poštenog gradonačelnika koji želi da promijeni dosadašnji kriminalni sistem upravljanja od javnih gradskih preduzeća pa nadalje. 

Da li je ovim započeo novi koncept rada lokalnih zajednica (za početak samo njih) i da li se to potpuno mijenja način i sistemi rada politike i političkih stranaka na našim prostorima? Hoće li i ovim čudom i ovom na jedan način političkom revolucijom SDS kao politička stranka ponovo ući u istoriju, predvođena na lokalnom bijeljinskom nivou Ljubišom Petrovićem i Tomicom Stojanovićem?

Da li nam se to smiješi neka ljepša i normalnija budućnost? Hoće li se uspjeti oduprijeti dosadašnjim navikama, dosadašnjem načinu funkcionisanja i lokalne zajednice i političke stranke ali i očekivanjima stranačkih aktivista predvodnici ove ideje Ljubiša Petrović i Tomica Stojanović? Hoće li uspjeti ispisati novu političku istoriju na našim prostorima? Hoće li čudo potrajati i hoće li čudo uspjeti? I da li je ovo čudo nova politička revolucija na našim prostorima? Sve to ćemo saznati najdalje do kraja 2022. godine.......

Za Infomedia Balkan
Stojadin Knežević, prof., dugogodišnji novinar, medijski radnik i medijski menađžer: Valter-a; Walter-a; Svet-a; Nezavisnih novina; Ekstra magazin-a; Bobar radija; Novinske agencije RS „SRNA“......
Foto naslovna: semberija.info
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter