Stojadin Knežević: O Miloradu Dodiku kroz muziku -Meni su novci moji sinovci- a vama -Za ideale ginu budale-


Stojadin Knežević: O Miloradu Dodiku kroz muziku -Meni su novci moji sinovci- a vama -Za ideale ginu budale-

Treba potpuno razumjeti politički potez Milorada Dodika i njegovog stranačkog prestavnika u Savjetu ministara BiH Zorana Tegeltije, ali i ostalih srpskih ministara u Savjetu ministara BiH a vezano za njihovu ponovnu aktivaciju u radu ovog državnog organa.

Naime, poslednjih dana septembra je isticao rok za eventualno produženje roka za kupovinu zgrade u Banja Luci, formalno-pravno vlasništvo Mila Radišića a koju je Dodik „bezecovao“ za Upravu za indirektno oporezivanje BiH i ako je možda bolje reći da je „bezecovano“ budžetskih 100 miliona KM.

Upravo je to najvažniji razlog zašto su ministri SNSD u Savjetu ministara BiH naprasno „odlučili“ da, suprotno Zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, ponovo započnu sa radom u ovom državnom organu a sve pravdajući vitalnim interesima Republike Srpske.

Rok do kada je trebalo da bude donesena odluka, o tome da li će Uprava za indirektno oporezivanje BiH pozitivno odgovoriti na ponudu Grand Trejda, isticao je sa septembrom mjesecom ove godine. Pošto ni Savjet ministara BiH još nije pozitivno odgovorio na zahtjev Uprave za indirektno oporezivanje BiH, vezano za uvećavanje milionskog iznosa namijenjenog za kupovinu neophodnog (ali ne tog, tolikog i toliko skupog) prostora za UiO BiH, ovaj zajednički organ BiH je u punom sastavu, jednoglasno odlučio da se postavi novi rok, do kraja ove godine.

Ovim je zgrada Grand Trejda u Banja Luci i dalje ostala -u igri- i to, zanimljivo je, kao jedina ponuda, jer svemoćni “gazda” i njegov SNSD ne dozvoljavaju razvoj bilo kakve druge ideje za rješavanje ovog sada već problema smještaja UiO BiH.

Nevjerovatni Milorad Dodik je prvo “nesrećnu” opoziciju u Republici Srpskoj nagovorio da stanu iza njega i njegove vlasti, navodnog “srpskog jedinstva” i navodnih “srpskih interesa” u pogledu nametnutog “Inckovog zakona”, koga više, uzgred budi rečeno, ni ne pominje, a onda ih je zbog njemu očigledno veoma bitnih stotinjak miliona KM koji se trebaju kasirati za zgradu Grand Trejda, ostavio kao “ružne pačiće” na sred “ustalasanog političkog mora”.

Pragmatični Dodik, kome su neki nacionalni interesi, pa bili oni i srpski a upravo njima najviše voli da “maše”, nešto sasvim strano i nepoznato, je čovjek koji je nebrojeno puta dokazao da je njegovo jedino božanstvo novac i moć a njegove riječi su kao prašina i u njih se možeš pouzdati samo toliko dugo koliko je uskovitlanoj prašini potrebno da padne na zemlju.

Razgovarati sa takvim čovjekom i praviti neke dogovore može samo neko ko ne zna kuda ide i šta hoće. Na žalost, izgleda da su najuticajniji ljudi u opoziciji upravo oni koji su se “izgubili”?

Za Infomedia Balkan
Stojadin Knežević, prof., dugogodišnji novinar, medijski radnik i medijski menađžer: Valter-a; Walter-a; Svet-a; Nezavisnih novina; Ekstra magazin-a; Bobar radija; Novinske agencije RS „SRNA“......

Foto naslovna: Infomedia Balkan
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter