Stojadin Knežević: Narod je pronašao formulu za spas od korone – Postanimo lopovi kao ovi na vlasti (Video)

Stojadin Knežević: Narod je pronašao formulu za spas od korone – Postanimo lopovi kao ovi na vlasti (Video)

U Bijeljini imamo jednu nevjerovatnu i potpuno “suludu” situaciju u kojoj sa jedne strane navodno “bjesni” korona virus i navodno se naglo povećava broj oboljelih (u prilogu link Novinske agencije RS “SRNA”) a sa druge strane “bjesni” izborna kampanja političkih stranaka za lokalne izbore. I upravo u sklopu te svoje izborne kampanje republičke i lokalne vlasti koje, ovaj puta, zajednički nastupaju danas su vješto u svoju kampanju “udjenule” otvaranje nove Kovid bolnice u Bijeljini.

Na konferenciji za štampu, organizovanoj tim povodom, bilo je prisutno oko otprilike dvadesetak ljudi. Tačno je da su gotovo svi imali zaštitne maske, ali kao što je poznato, ne samo sa deklaracija tih maski, nego i po mišljenju svjetski priznatih naučnika i drugih eksperata iz raznih zdravstvenih oblasti, te maske ne mogu da štite od korona virusa. Pored toga, među njima su se nalazili članovi tzv. Kriznog štaba Bijeljine sa kojima je u prethodnih i više od mjesec dana u neprekidnom kontaktu bila Danijela Đukin, direktorica Doma zdravlja u Bijeljini i član tog Kriznog štaba a kod koje je prije dan-dva konstatovano prisustvo korona virusa (u prilogu link vijesti rtvbn.com)?

Prvo pitanje koje se danas, nakon ove konferencije za štampu nameće je – zašto članovi Kriznog ali i članovi izbornih štabova njene i ostalih koalicionih stranaka nisu u izolaciji? A onda se ređaju ostala pitanja. Zašto se sasvim normalno ponašaju svi koji su danima bili u neposrednom kontaktu sa kovid pozitivnom osobom, kao da se to njih ništa ne tiče? Kako je moguće da je korona pozitivna samo doktorka Đukin a nije niko drugi iz njenog okruženja?

Čak je prilikom davanja izjave medijima “nezaobilazni” član Predsjedništva BiH skinuo masku. U tom trenutku se u televizijskom kadru iza njega vidi najmanje 5-6 osoba koje su se proteklih dana neprekidno viđale, družile i u zatvorenim prostorima komunicirale sa Danijelom Đukin.

Milorad Dodik je tom prilikom izjavio da je u renoviranje stare bijeljinske bolnice do sada uloženo 800.000 KM, da će još stići 300.000 KM a v.d. direktor bolnice Zlatko Maksimović je izjavio da je grad Bijeljina doznačio 200.000 KM a da bi još novca trebalo stići od nekih lokalnih zajednica, koje još nisu doznačile sredstva (najvjerovatnije se radi o onima koje gravitiraju Bijeljini i čiji stanovnici koriste njene usluge: Ugljevik, Lopare, Pelagićevo o.a.). U koliko stigne najavljenih blizu pola miliona KM to znači da će u bijeljinsku Kovid bolnicu biti uloženo oko 1,5 milion KM. Obzirom da je samo renovirana stara bolnička zgrada bijeljinci će sa ovim budžetskim novcem imati izuzetno moderno opremljenu još jednu bolnicu ili samo još jednu predizbornu lažu?

Vlastodršci na konferenciji za štampu nisu htjeli odgovarati na novinarska pitanja (može im se o.a.) jer su očigledno samo došli izdeklamovati prije svega “svojim” medijima pripremljenu promotivnu priču. Milorad Dodik čak nije htio odgovoriti ni na pitanje novinarke o tome da li zna kakva je stvarna situacija u bijeljinskoj bolnici, na intenzivnoj njezi a vezano za koronu, nego je lakonski odgovorio “vi znate, ne moram ja sve da znam” (pogledajte video prilog tekstu - Otvaranje nove Kovid bolnice u Bijeljini).

Zaista je ova korona nevjerovatna priča. Za jedne važe korana pravila za druge ne važe; jedni moraju nositi maske, drugi ne moraju; jedni ako su bili u kontaktu sa korona pozitivnom osobom moraju u izolaciju, drugi ne moraju; za jedne je važio i ako ga bude ponovo važiće policijski čas, za druge ne važi; itd.., itd… Pošto sve što važi za, “stočni vagon” kako nas naši vlastodršci i njima bliske osobe doživljavaju, ne važi za njih, moramo se ozbiljno zapitati da li je obični, taj naš neuki narod u pravu kada kaže da su “svi u vlasti lopovi”? Jer je upravo to, možda, čarobna formula i za nas ostale da se spasimo korone - ako postanemo i mi lopovi!?

Prilozi:

Link vijesti NA RS SRNA objavljene na portalu rtvbn.com o širenju zaraze - https://www.rtvbn.com/3994350/dodik-bi-da-zatvori-skole-i-skrati-radno-vrijeme-firmama

Link vijesti rtvbn.com o oboljelom članu Kriznog štaba - https://www.rtvbn.com/3994343/da-li-ce-micic-i-krizni-stab-nakon-pozitivnog-testa-u-izolaciju

VIDEO:


Piše: Stojadin Knežević
Foto naslovna: bhrt.ba
Video: Dešavanja u Bijeljini/youtube.com
Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks