Stojadin Knežević: Kada više nisu mogli da zaustave Novaka Đokovića da postane najbolji svih vremena, zabranili mu da igra


Stojadin Knežević: Kada više nisu mogli da zaustave Novaka Đokovića da postane najbolji svih vremena, zabranili mu da igra

Nešto debelo nije normalno u državi koja se prestavlja za uređenu, normalnu, demokratsku i jednaku za sve ako nekome, pa bio to i Novak Đoković, izda vizu za ulazak u državu a onda kada taj neko dođe, ukine tu vizu. Kažu da je to uradila neka od Vlada te uređene države i jedno i drugo i izdala i ukinula vizu?

Druga stvar koja oslikava tu uređenu državu je podatak da je 26 učesnika takmičenja zatražilo to neko „izuzeće“ i da je jedan broj učesnika uključujući i Novaka Đokovića dobio to „izuzeće“ i na osnovu njega ušao u državu i započeo sa takmičenjima, a onda je to „izuzeće“ ukinuto Novaku Đokoviću i on je izložen jednoj vrsti „iživljavanja“ te države nad njim. I tek nakon nekoliko dana trajanja „slučaja Novak Đoković“ neko iz vlasti te uređene države se sjetio i jednu teniserku (čehinju) praktično uhapsio i doveo u zatvor kod Novaka u želji da pokaže da nije problem samo Novak. Ostali koji su po istom osnovu dobili vize, ušli u državu i igraju u njoj tenis još nisu „pohvatani“ a kada će i da li će to uraditi uređena država još se ne zna? Možda lov uskoro započne?

Devet puta je Novak Đoković podigao Grend slem pehar u Australiji od ukupno 20 koliko je do danas osvojio. Isto toliko tih pehara je osvojio i Rafael Nadal i izgleda da je jedan od problema koji se događaju Đokoviću upravo to što je „prepošteni“ Nadal koji nikada ne „glumi“ i ne „folira“ što, prema Nadalovom mišljenju, kao Đoković radi, 19 ili 20 decembra testiran na koronu i bio pozitivan a evo ga nakon 10-15 dana je prebolio koronu, uspio se pripremiti za takmičenje u Australiji i već tamo igra?

Zašto je sve ovako i ko je taj neko ko izgleda ni po koju cijenu ne smije dozvoliti da najbolji teniser svijeta još jednom trijumfuje ili makar samo učestvuje na takmičenju u Australiji? Ko je Džala Pulford, ministarka sporta države Viktorija, koja je prije svega ovoga izjavila da Novak Đoković neće dobiti vizu za Australiju i da se ona nada da će na turniru trijumfovati Rafael Nadal? Zašto je to izjavila osaba koja kao ima neke veze sa sportom? I koga ona to zastupa i zašto? Sport? Državu Viktoriju ili Australiju? Ili nekoga drugog? 

Da li je sportski i koliko je sportski da se moj direktni rival spriječi silom (zbog navodne zaštite zdravlja i širenja zaraze), da mu se jednostavno ne dozvoli, da se protiv mene takmiči i ako je potpuno zdrav i spreman za takmičenje i nikoga ne može zaraziti a da ja još pored toga dajem izjave kako je on kriv zbog toga i da ja podržavam one koji su ga u tome spriječili? Svi su svjesni da današnji sportisti nisu više vitezovi kakvi bi trebali biti i niko ne očekuje od Nadala da napusti takmičenje u Australiji zato što je njegov direktan takmac golom silom spriječen da se takmiči. Ali, svako ko iole sport doživljava kao nešto časno očekuje da makar nešto učini Rafael Nadal da pomogne Đokoviću u namjeri da se takmiči. Jer nije Đoković povrijeđen ili da ima nekih drugih problema zbog kojih ne može da se takmiči, nego mu se silom to ne dozvoljava, silom koja se događa tu, ispred Nadalovog nosa.

Kako može dobiti dozvolu da organizuje neko svjetski važno takmičenje država koja nije sposobna obezbijediti svim zdravim sposobnim i spremnim takmičarima koji su se plasirali ili mogu nastupati na tom takmičenju da se na njemu i takmiče?

Zašto zdrav sportista takmičar ne može učestvovati na nekom takmičenju ako nije od nečega vakcinisan zar nije bitno da on bude zdrav da nije zaražen i da nikoga ne može zaraziti i da je spreman da se takmiči, a sad da li je vakcinisan od ovoga ili onoga ne bi trebalo biti važno onima koji se navodno zalažu za zdravlje sportista i ljudi uopšte?

Jednom australijskom gledaocu i navijaču je oduzet transparent na meču između Nadala i Rikardasa Berankisa na kojem je pisalo: „Novak Đoković talac komunističke države Dena Endrjuza.“ Možda tekst ovog transparenta nešto govori?

I da li sve ovo što se događa, posebno u Australiji poslednjih godinu-dvije dana i ima ikakve veze sa zdravljem? 

Za Infomedia Balkan:
Stojadin Knežević, prof., dugogodišnji novinar, medijski radnik i medijski menađžer: Valter-a; Walter-a; Svet-a; Nezavisnih novina; Ekstra magazin-a; Bobar radija; Novinske agencije RS „SRNA“......

Foto naslovna: EPA-EFE/Ritchie Tongo/alo.rs
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter