Stojadin Knežević: Dok cijene –lete u nebo- jedino su pojeftinile predizborne laži i obećanja


Stojadin Knežević: Dok cijene –lete u nebo- jedino su pojeftinile predizborne laži i obećanja

I ako još nije zvanično započela izborna kampanja za opšte izbore u Bosni i Hercegovini poslednjih dana je narasla prava plima izbornih obećanja vlasti “pogubljenim” građanima. 

Ali ova će izborna kampanja izgleda biti nešto drugačija? Uoči ovih izbora se nešto čudno i neobično događa? Događa se veliki pad vrijednosti lažnih predizbornih obećanja. Posebno je nevjerovatan pad vrijednosti lažnih obećanja Milorada Dodika, šampiona u ovoj disciplini?

Nakon 338 miliona evra za još ne postojeći “Turistički centar (TC) Klekovača”  Dodik sada obećava “samo” 53 miliona KM za “Turistički centar Manjača”? Da li je razlog za to što se smatra od strane vlasti Republike Srpske da su glasači “pojeftinili” i da im treba smanjiti i iznose predizbornih laži na kojima će oni dok ne glasaju graditi svoje snove i nadanja, ili je ipak u pitanju nešto drugo? Jer nakon mega projekta TC Klekovača, „patentiranog“ pred izbore 2012 godine a čija gradnja ni jednu deceniju posle nije ni započela, novi „izborni patent“ je TC Manjača od „samo“ 53 miliona KM.

Vlast vjerovatno planira da već za sledeće izbore neka druga planina bude „u opticaju“ za novi turistički centar. Na njihovu, a posebno na žalost svih nas, mnoge planine Republike Srpske neće doći na red, jer nje (Republike Srpske) neće još dugo biti. Ne zato što to žele, kako to vlast u Republici Srpskoj kaže, Bošnjaci i Hrvati, nego zato što je njihov (hrvatski) agent od uticaja taj posao gotovo već završio.

Sve ovo što vlast u Republici Srpskoj radi pred ove izbore neodoljivo me podsjeća na „vrijeme Gojka Kličkovića“ negdje pred slom SDS vlasti i dolaska na vlast SNSD. Kličković je položio toliko kamena temeljaca a posebno mi je u sjećanju ostala pruga Brčko – Banja Luka, da u meni postoji neki, s razlogom, opravdani strah da i danas neko može “naletjeti” negdje širom Republike Srpske na neki od tih kamen temeljaca i “slomiti vrat”. 

Zato pred ove izbore svim biračima koji će glasati za Milorada Dodika, Željku Cvijanović, njihov SNSD i njihove koalicione partnere želim da se prije nego što krenu na birališta, dobro odmore u “Turističkom centru Klekovača”. Da se nakon toga prevezu autoputem od Prijedora do Banja Luke, a onda dalje od Doboja do Brčkog i Bijeljine, pa brzim cestama od Bijeljine preko Zvornika, sve do Trebinja. Da se, dok putuju električnim automobilima “Tesla” proizvedenim u Republici Srpskoj, u našoj fabrici kojom rukovodi Dodikov savjetnik Dragan Vučetić, uopšte ne brinu za električnu energiju, biće je sasvim dovoljno sa novoizgrađenih termo blokova u Gacku i Ugljeviku, posebno sa hidrocentrala koje su norvežani izgradili na rijeci Bosni, a da i ne pominjem legendarnu Buk Bijela. Neka ne zaborave da skrenu i odgledaju neki zanimljiv sportski meč u „dobojskoj areni“, obećanoj pred izbore 2018.. Ne želim im da svraćaju u neku od obećanih bolnica, jer se nadam da će biti dobrog zdravlja i da će na vrijeme stići na pistu trebinjskog aerodroma obećavanog u zadnjih 5-6 izbornih ciklusa sa koga će se “vinuti” u bolji život.

Tamo, u boljem životu će ih sačekati “šefova” kćerka u “krpicama” ekskluzivnih svjetskih marki vrijednim sigurno više od stotinjak hiljada maraka i u stančiću od 345 m2 vrijednim cirka jedan miliončić. 
Šta onda još reći sem - Svi na izbore i podržite njenog tatu da kupi još koji “stančić”!

Za Infomedia Balkan
Stojadin Knežević, prof., dugogodišnji novinar, medijski radnik i medijski menađžer: Valter-a; Walter-a; Svet-a; Nezavisnih novina; Ekstra magazin-a; Bobar radija; Novinske agencije RS „SRNA“......

Foto naslovna: Infomedia Balkan
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter