Stojadin Knežević: 10 miliona dolara laži, falsifikata i najgore propagande Dodikovog režima (Foto)


Stojadin Knežević: 10 miliona dolara laži, falsifikata i najgore propagande Dodikovog režima (Foto)

Nevjerovatnu, potpuno nestvarnu, vanzemaljsku vijest čitam i ne mogu da vjerujem da je zaista čitam. Kada ludilo doživi svoj vrhunac i kada nema gdje da se razliva onda ono počne da zatrpava sve i jednostavno nestaje svijet normalnosti. Republika Srpska je praktično upravo „potopljena“ tim nevjerovatnim ludilom koje se graniči sa nestvarnim.

E, upravo to potpuno ludilo, između ostalog nezadrživo nadire iz mnogih medija a posebno se, u poslednje vrijeme izdvaja jedan časopis. Časopis koji je posle smrti jednog od dvojice osnivača, inače po mom mišljenju najboljeg novinskog glavnog i odgovornog urednika koga je u dosadašnjoj istoriji imala Republika Srpska, postao najobičnije  propagandno glasilo kriminalizovane mafijaške vlasti u Republici Srpskoj.

Kada jedna novina postane sinonim za laž, za spinove koji su na ivici ili baš potpuna fantazija, onda to više nema nikakve veze sa novinarstvom a pogotovo nikakve veze sa realnošću i istinom.

„10 miliona dolara za kampanju“ je naslov koji bi možda mogao da bude uobičajen u recimo SAD ili nekoj drugoj ekonomski razvijenoj državi ali na našim prostorima je to, posebno danas kada je ekonomska kriza poprilično zahvatila i najrazvijenije zapadne države, gotovo nevjerovatna vijest. U propagandnom tekstu, koji je ilustrovan falsifikovanim dokumentom bez datuma, na kome je kao ručno signirano „jul 2022.“ a koji za cilj ima samo jedno, da pokuša diskreditovati protivkandidata Milorada Dodika Jelenu Trivić a koja prema svim anketama suvereno vodi i ima većinsko povjerenje naroda u Republici Srpskoj. Tekst izmišljen u kuhinjama propagandista režima prebogatog opljačkanim novcem građana Republike Srpske, ali i novcem zarađenim na mnogim drugim kriminalnim aktivnostima, navodi da je američki predsjednik Bajden jednostavno „poklonio“ čak „19,5 miliona KM za kampanju Jelene Trivić“.

Nakon objavljivanja tekst je odmah spremno i dobro organizovano na internetu praktično preplavio sve kompletne reklamne sadržaje na svim stranicama na našem jeziku. Stravična, monstruozna kampanja laži, koja samo još više potvrđuje da režim nema namjeru da se preda, ni kada je sve izgubljeno i ako je svima jasno da je njihov lider već otišao u političku prošlost, zajedno sa svojom strankom, koja će se vrlo brzo „istopiti“ i prosto nestati, kao što su, nakon izbornih poraza, nestale čuvene demokratske stranke u Srbiji .

Prvo pitanje je zašto sada Bajden, koji je predsjednik SAD, „poklanja“ pare za kampanju Jeleni Trivić kada su se svi režimski mediji i političari do sada maksimalno „upinjali“ da nam objasne da je ona „britanski čovjek“? Ali, oni valjda vjeruju da bi im „nepismeni narod“, koji inače preziru zbog njegovog siromaštva, trebao povjerovati, jer su britanci i amerikanci bliski saveznici, pa je kao logično da sada eto Bajden daje pare za svoje saveznike, jer oni izgleda nemaju para da „kupuju svoje ljude“?

Drugo pitanje je zašto bi Bajden davao novac nekome ko je protivkandidat „njegovom kandidatu“, jer nismo baš svi juče zalutali na ove prostore pa da se ne sjećamo da je na NATO tenku upravo današnji protivkandidat Jelene Trivić, prije oko dvije decenije, došao na vlast. A znamo da su SAD lider i glavni „gazda“ NATO. Da li se to radi za nekoga ko je vaš politički oponent?

Nema razloga da se ne vjeruje prijeratnom univerzitetskom profesoru, profesoru sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Nikoli Poplašenu, koga su pripadnici NATO ni malo „uljudno deložirali“ iz kabineta predsjednika Republike Srpske i ako je bio legalno izabrani predsjednik, a koji je izjavio da „Dodik je molio Visokog prestavnika da me smijeni“. Da li se to radi za nekoga sa kime se ne slažete?

Još nismo zaboravili riječi Madlen Olbrajt, američkog državnog sekretara, da je upravo Dodik dašak svježeg vjetra na Balkanu. Da li se to govori za nekoga ko je vaš protivnik?

Treće pitanje je da li je moguće da eto mimo prestojećih izbora u SAD, mimo rata u Ukrajini, svjetske energetske i ekonomske krize, mimo problema sa dolarom koji polako nestaje sa svjetske monetarne mape i pretvara se u nacionalnu američku valutu, SAD imaju toliko vremena i novca da se bave nekom BiH? BiH koju na mapi ne zna pokazati više od 90% amerikanaca, jer ne znaju gdje se uopšte nalazi a posebno njenog dijela Republike Srpske gdje se održavaju opšti izbori na kojima je jedan od njihovih dugogodišnjih piuna i poslušnika i čovjek koga su oni doveli na vlast, jedan od kandidata za predsjednika entiteta? I sada oni, amerikanci, daju pare njegovoj protivkandidatkinji da ga pobijedi i u pepeo i prah pretvori sva njihova dosadašnja „ulaganja“ u „svog čovjeka“. Sve besplatne izborne obuke NDI-aja, sve pare USAID-a, sve što se izrodilo iz njihovog „dogovora“ da on može da priča šta god hoće, samo da treba da sprovodi ono što mu oni nalože. 

Jasno je da Dodikovi propagandisti nemaju odgovora na besprijekornu biografiju Jelene Trivić. Na njeno izuzetno kvalitetno školovanje i znanje, sem onog - ona je samo neki univerzitetski profesor i šta ona zna i hoće. Na njenu uzornu porodicu i porodični način života. Na njenu jednostavnost i skromnost. A posebno na njenu inteligenciju i patriotizam. Ona je svim time u startu porazila svog jedinog ozbiljnog protivkandidata. Jedinog ozbiljnog protivkandidata ne po ljudskim i stručnim kvalitetima nego zato što on iza sebe ima ogromnu mašineriju, sve institucije države koje je zarobio i koje mu pespogovorno služe, kao i ogromnu količinu budžetskog novca kojim raspolaže kao da je njegovo privatno vlasništvo.

Zbog svega toga će Jelena Trivić trijumfovati drugog oktobra a onda mora uraditi sve što može da se sruši ovaj nakaradni sistem u kome jedino cvjetaju ekonomska propast, bjekstvo naroda bez povratka, kriminal i korupcija. 

Za Infomedia Balkan
Stojadin Knežević, prof., dugogodišnji novinar, medijski radnik i medijski menađžer: Valter-a; Walter-a; Svet-a; Nezavisnih novina; Ekstra magazin-a; Bobar radija; Novinske agencije RS „SRNA“......

Foto naslovna: Infomedia Balkan
Izvor: www.infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter