Stevandićev kombi ponovo u akciji: Dezinfekcija i crkava

Stevandićev kombi ponovo u akciji: Dezinfekcija i crkava

Nakon što hemikalijama, sa kojima neovlaštena lica ne smiju rukovati, radili dezinfekciju haustora u Banjaluci, aktivisti Stevandićeve Ujedinjene Srpske su koristeći ista sredstva „osvještali“ pravoslavne hramove u Banjaluci.

Do sada neviđen ovaj neobični vid stranačke promocije u haustorima stambenih zgrada u Banjaluci, ali i u hramovima je naišao na osudu samo javnosti i stanara, ali ne i nadležnih inspekcijskih organa koji su morali da zaustave aktiviste Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića u nezakonitom korištenju i rukovanja otrovnim hemikalijama,

Aktivisti te stranke su pronašli način da dođu do hemikalija i utroše ih u pokušaju "dodvoravanja" Banjalučanima da im daju potrebni glas na izborima, koji će se održati u nedjelju.

Tako je ponovo na banjalučkim ulicama u pokretu kombi Stevandićeve stranke, kojim se prevoze lica u posebnim odijelima i vrše dezinfekciju stambenih prostora i hramova i to u onim u koje ih, navodno, pozivaju građani.

U susret su im izašli i pojedini banjalučki sveštenici koji su dozvolili tim pojedincima koji neovlašteno koriste hemikalije i mogu biti opasne po zdravlje ljudi ako se sa njima nestručno rukuje.

Da su izvršili "dezinfekciju pravoslavnim hramovima" pohvalili su se i na društvenim mrežama.

Prema Pravilniku o načinu obavljanja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, član 3 kaže:

Ovlašćeni izvođač poslova DDD je zdravstvena ustanova ili drugo pravno lice koje ima rješenje ministra zdravlja i socijalne zaštite (u daljem tekstu: ministar) o ispunjavanju propisanih uslova za obavljanje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, u skladu sa zakonom.

Link: Vlada RS - Pravilnik o načinu obavljanja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije

Zanimljivo da još uvijek niko od nadležnih službi nije reagovao na ove nezakonite i opasne radnje po zdravlje ljudi.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks