Stevandić i Dodik: Mi smo najhrabriji miševi, narod ima sreće što ga mi vodimo!


Stevandić i Dodik: Mi smo najhrabriji miševi, narod ima sreće što ga mi vodimo!

„Mnogi mali narodi u svijetu bili bi srećni da imaju ovako hrabre i velike političke vođe kao što smo predsjednik Dodik i ja, ali nisu te sreće, na žalost: pa vi sad sami zaključite koliko naš brojčano mali narod ima sreće sa nama i ostalim vođama naše koalicije u Republici Srpskoj (RS)!

U danima iza nas to smo junački dokazali, a kao istorijski poduhvat izdvajam donošenje našeg izbornog zakona u Narodnoj skupštini: možda nećemo po tom zakonu provoditi lokalne izbore u oktobru, ali neka stoji da narod vidi da mi ispunjavamo sve što obećamo! A i za slučaj da naši partneri iz HDZ-a i Trojke odustanu od našeg dogovora da usvojimo izmjene Izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH. Ali, ne vjerujem da će to smjeti, jer ćemo mi hrabro nastaviti da ih tjeramo na to.

Što lijepo reče predsjednik Dodik, mi smo ovdje najhrabriji miševi koji, čim pred nas iziđe neka mačka, odmah podviknu: mac, mac! Ili, što kaže pjesnik: mi zemljom hodimo, a nebo nas drži!“, poručio je predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić u emisiji Javnog TV servisa pod nazivom „I na nebu i na zemlji“, u kojoj je gostovao sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom. 

„Kad sam ja, kao najhrabriji i najveći miš ovdje, više puta povikao 'mac,mac' onom mišu turisti Šmitu koji se pravi da je ovdje neki mačak, a pored mačke nije ni proš'o – on se odmah sam sklonio! A onda su ovi mali miševi Nikšić i Konaković vidjeli da i oni mogu isto što i ja, pa smo se lako dogovorili da idemo u izmjene Izbornog zakona BiH: uzećemo te loše izmjene zakona što je turista Šmit nametnuo i tako ćemo ih moćno preurediti, da će nam mnogi zavidjeti kakve ćemo slobodne, fer i poštene izbore imati u oktobru!

I na tim izborima, evo sad vam kažem, pobijedićemo poštenije nego ikad prije! Izbori su izbori, al' poštenje i obraz nemaju cijenu!“, objasnio je Dodik.  

„Mi vodimo političku borbu u gotovo nemogućim uslovima, kakvu ne bi mogli zamisliti ni Karađorđe, ni Miloš Veliki! Kada bi se oni sad ovdje mogli pojaviti, garantujem vam da bi rekli: blago narodu kad ima takve vođe, a tebi Mile svaka čast na junaštvu, mi tako nešto ne bi smjeli ni da pokušamo pored tolikog broja neprijatelja svuda oko vas! E, zato mi, između sebe, predsjednika zovemo Kara-Mile Veliki!“, otkrio je Stevandić. 

„Mojoj i našoj borbi divili bi se mnogi naši preci, samo kad bi mogli da budu sa nama danas. Petar Kočić bi sto posto ovako rek'o: 'Svaka tebi čast, Mile, mene naš narod za mog života ni izbliza nije poštovao i volio kao tebe sada. Ja sam u svoje vrijeme pisao da Otadžbina pripada podjednako meni kao i onima koji ne misle kao ja, ali vidim da je sad nastalo mnogo teže vrijeme u kome Otadžbina pripada tebi i tvojima, Mile, jer vi jedini iskreno i strasno ljubite Istinu, Slobodu i Otadžbinu, a ti si slobodan i neustrašiv kao Bog, a prezren i gladan kao pas!' – e, tako bi danas rek'o Kočić, k'o da gledam!“, istakao je Dodik. 

„A kada bi se Nikola Tesla sada ovdje nekim čudom mogao pojaviti, najvjerovatnije bi narodu ovako saopštio: evo predsjedniku Dodiku i doktoru Stevandiću da besplatno proizvedu struje koliko hoće i prodaju po koliko god cijeni misle da treba, jer vidim da sve što zarade na struji – potroše za dobrobit našeg naroda! Dakle, ne samo Karađorđe i Miloš, već i Kočić i Tesla odmah bi prepoznali u kakvo blagostanje mi vodimo narod i oni bi, kada bi to bilo moguće, sto posto glasali za nas na izborima!“, naglasio je Stevandić.

„Svi naši najslavniji preci dali bi glas na izborima prvo meni, a onda i ostalim našim ljudima na izbornim listama, jer se lijepo vidi da mi nastavljamo gdje su oni stali! A što to neće da vide ovi današnji lažni junaci i mudroseri iz opozicije, što se prave da su hrabriji i mudriji od Karađorđa i Miloša i pametniji od Tesle i od Kočića - ja im tu ništa ne mogu pomoći!“, poručio je Dodik. 

Tekst je satiričnog sadržaja

Piše: Slobodan Durmanović
Foto naslovna: Miomir Jakovljević/RINGIER 
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter