Stevandić i Borenović tvrde da ništa ne rade tajno

Stevandić i Borenović tvrde da ništa ne rade tajno

Predsjednici Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović i Ujedinjene Srpske (US) Nenad Stevandić tvrde da nije tačno da su dogovorili tajni sporazum o političkom nenapadanju.

Nakon što se u medijima pojavile takve spekulacije, pozvali smo lidere stranaka koje se u ovom trenutku nalaze u dva politički suprotstavljena bloka. Obojica ubjeđuju da nemaju nikakav dogovor.

– Ujedinjena Srpska i PDP nisu imali nikakve razgovore. Prvo, zato što mi trenutno u PDP ne vidimo sagovornika. Drugo, kada bismo kojim slučajem imali bilo kakve razgovore, oni bi bili javni, a ne tajni. Pogotovo bi to bilo iluzorno očekivati kada je u posljednjih pet-šest mjeseci pet odbornika PDP iz Istočnog Sarajeva, Osmaka, Ljubinja, Trebinja prešlo u Ujedinjenu Srpsku – kaže Stevandić za Srpskainfo.

Klipovi

Prema njegovim riječima, takve spekulacije su „vjerovatno maslo onih koji smatraju da bi US trebalo usporiti u napredovanju“.

– Nije teško vidjeti ko bi to mogao da bude. Drugi cilj je da pokušaju da ubace neke klipove u odnose US i SNSD. Može i tako da se tretira – smatra Stevandić.

Predsjednik PDP Branislav Borenović ističe da „veću glupost nije čuo od kako se bavi političkim radom“.

– To je za mene ravno naučnoj fantastici – tvrdi Borenović.

Na naše pitanje kakvi su trenutno politički odnosi PDP i US, Borenović kaže: „Mi smo dva svijeta, kako politički, tako i vrijednosno i ljudski“.

Pisanje

Podsjećamo, portal vijesnik.net objavio je da su Stevandić i Borenović prije par mjeseci dogovorili savez o političkom nenapadanju kao prvi korak do moguće saradnje nakon lokalnih izbora. U prilog tome navode da se dvojica lidera mogu vidjeti u „neobaveznom ćaskanju u Parlamentarnoj skupštini BiH tokom pauza zasjedanja Predstavničkog doma u Sarajevu“, gdje su obojica poslanici.

– Rezultati „tajnog saveza“ vidljivi su u obostranom nenapadanju u Banjaluci, kako političkom tako i medijskom. Tako je izostalo javno političko i medijsko linčovanje Nenada Stevandića i njegovih kadrova oko spornih nabavki za Institut za javno zdravlje RS preko turističke agencije, a u vrijednosti 2,6 miliona KM. Direktor Instituta je Branislav Zeljković kadar upravo Ujedinjene Srpske. Sa dogovorom je upoznat i Draško Stanivuković, predsjednik gradskog odbora PDP, koji u svojim agresivnim nastupima napadno zaobilazi sve kadrove Ujedinjene Srpske. Tako je afera nabavki za Institut pala u zaborav i prije nego što je otvorena, a po svojoj matrici može biti pandan nabavci respiratora u Federaciji BiH preko poljoprivredne zadruge – piše pomenuti portal.

S druge strane, kako kažu, Nenand Stevadić je „kao dio dogovora s Branislavom Borenovićem preuzeo obavezu da što više zakomplikuje odnose unutar koalicije sa SNSD tako što će u Banjaluci da organizuje medijske kampanje protiv kadrova DNS i DEMOS“.

– Da je sa savezništvom US i PDP upoznat i lider SDS Mirko Šarović govori i njegova izjava da će se na lokalnim izborima desiti promjene u Banjaluci, Prijedoru i Hercegovini – navodi Vijesnik.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks