Šta njena omiljena poza govori o njoj?

Šta njena omiljena poza govori o njoj?

Može se dosta toga reći o ženi zahvaljujući njenim ličnim izborima - od toga koje piće preferira u baru do toga kako se predstavlja na društvenim mrežama.

Ali ništa nije tako jak indikator kao izbor omiljenih poza u seksu.

Zašto? Pa, riječ je o jednom od najintimnijih stvari u našim životima koje su ispunjene snažnim zadovoljstvom. A s obzirom na veliki broj različitih poza u seksu u kojima oba pola imaju veću ili manju dominaciju, postoje jasni indikatori o tome šta žene preferiraju tokom seksualnog odnosa, prenosi menshealth.rs.

Uz pomoć stručnjaka iz te oblasti saznali smo šta neke od najpopularnijih poza među partnerima govore o seksualnim preferencijama pripadnica lepšeg pola.

Misionarska poza
Ova klasična poza je kod većine parova i prva koju imaju priliku da isprobaju sa novim partnerom. Poznata seksualna terapeutkinja Rejčel Nidl kaže da se žene koje vole ovu pozu mogu smatrati romantičnim. "Ova poza povećava intimnost među partnerima jer se ostvaruje bliski kontakt očima. Žene koje vole ovu pozu definitivno vole komfor koju im pruža i uživaju u tome da njihov partner vodi glavnu riječ."

Kaubojka
Kada je riječ o „kaubojki“, žena je ta koja ima kontrolu. Dame je obožavaju jer im dozvoljava kontrolu pokreta kuka, a za mnoge žene je to jedan od najboljih načina da dožive vaginalni orgazam. S obzirom da ona dominira tokom ove poze, to vjerovatno govori da se radi o osobi koja zna šta želi.

Doggy style
Neke žene vole seks od pozadi zbog toga jer su manje emotivno angažovane i tako se lakše mogu skoncentrisati na zadovoljstvo bez različitih ometanja. Takođe je potrebno da žena bude pokorna i da uživa u tome da partner dominira akcijom.

Obrnuta kaubojka
I ovdje je riječ o ženama koje bez dileme znaju šta hoće. Činjenica da je njeno lice okrenuto od muškarca inplicira da možda želi da dublje uživa u odnosu i kroz različite seksualne fantazije uroni u zadovoljstvo bez toga da gleda partnera ispod nje.

69
Ukoliko ona voli pozu 69, vjerovatno voli da svom partneru pruža oralni seks a pritom i ona dobija istu vrstu zadovoljstva. Dakle riječ je osobi koja voli da pruži i dobije zadovoljstvo zauzvrat.


Izvor: Nezavisne novine (NN)