Srpska na dobošu a narod tihuje? Rudnici i litijum kao prćija Orbana, Dodika i njihovih zetova


Srpska na dobošu a narod tihuje? Rudnici i litijum kao prćija Orbana, Dodika i njihovih zetova

Republika Srpska se nažalost pretvorila u privatni feud i trenutno nije ništa drugo do prćija Prve familije, njenih kumova, zetova, rodbine i prijatelja. To govore i darovi koje, šakom i kapom, dijeli Uzurpator i glava familije, kako bi resursima Republike Srpske dobijao ličnu podršku od pobratima iz inostranstva.

Orban je u Banjaluci dobio orden, ali i rudnike, koncesije i dozvole za eksploataciju naših rudnih bogatstava na Majevici, Ozrenu, Jezeru, Podrinju, izgradnju energetskih objekata i tihu privatizaciju našeg najvećeg blaga. Ne pitajući nikog, bez ikakvih, bar formalnih saglasnosti institucija, Vlade, Narodne skupštine ili Komisije za koncesije Republike Srpske, Dodik danas dijeli Mađarima i povratimu Orbanu imovinu i prirodne resurse Srpske kao da se radi o njegovom mirazu i prćiji.

I dok je Dodik sve saopštio u oblandama, iskusno i u rukavicama, odlazeći premijer Radovan Nejaki Višković bio je direktniji i bez puno uvijanja saopštio je da će Mađarima biti date koncesije na kopanje litijuma i obojenih metala na Majevici, Ozrenu i drugim lokacijama, te koncesije na elektro-energetske kapacitete, koji se čerupaju. Niko nije javno saopštio, ali se podrazumjeva, da će poslove iz sjene voditi Orbanov zet Ištvan Tiborz, jedan od najbogatijih Mađara koji je paravan za kapital Orbana i koji je već u Beogradu „investirao“ i kupio objekte vrijedne više stotina miliona evra.

Kao što Dodik ima uspješnog zeta koji pravi dobru đedovu rakiju, ćerku ugostitelja, sina informatičkog stručnjaka, sestriće koji vode nacionalni fudbal, sina košarku, bogate i „uspješne“ kumove, koji su postali milioneri od narodnih para, tako je i Viktor Orban stvorio mađarsku elitu od svoje porodice i funkcionera njegove stranke „Fides“, pa se ne treba čuditi zašto snažno drži leđa Dodiku, jer sličan se sličnom raduje.

I dok se dobro namire zetovi i druga rodbina moćnika koji krckaju milione i krčme narodnu imovinu, narodu neće ostati ni kosti da oglođu nakon velikog pira, ukoliko i dalje budu ćutali i nijemo posmatrali otimačinu i pljačku, koja je uzrok svih problema. Naravno da ćemo mi, Lista za pravdu i red, uložiti sva sredstava i resurse kako bi odbranili javno dobro i interese, pomutili račune korumpiranim moćnicima koji trguju našom imovinom i Otadžbinom, ali uspjeha nema bez podrške naroda, a nadam se da ona neće izostati jer je otpor pljački i nasilju jedini izlaz iz krize.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter