Srpska i danas svjetski šampion u broju mrtvih: Dodik i SNSD preko zdravstva i protjerivanjem do istrebljenja


Srpska i danas svjetski šampion u broju mrtvih: Dodik i SNSD preko zdravstva i protjerivanjem do istrebljenja

U Republici Srpskoj virus korona je u protekla 24 časa potvrđen kod 427 lica od 885 testiranih, a prijavljeno je 30 smrtnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo. To je ponovo najveći broj umrlih na svijetu na milion stanovnika.

Preminulo je 11 muškaraca i 19 žena srednje i starije životne dobi, od kojih su četiri lica iz Teslića, po tri iz Novog Grada i Prijedora, po dva lica iz Banjaluke, Laktaša, Nevesinja i Šamca, te po jedno iz Bijeljine, Bratunca, Dervente, Doboja, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Кotor Varoši, Mrkonjić Grada, Osmaka, Prnjavora, Sokoca i Višegrada.

Pozitivan test na kovid imalo je 153 lica su iz Banjaluke, 48 iz Bijeljine, po 18 iz Laktaša i Trebinja, 16 iz Mrkonjić Grada, 15 iz Doboja, 13 iz Кozarske Dubice, po 12 iz Bratunca i Gacka, po 10 iz Gradiške i Srpca, po devet iz Bileće i Prnjavora, osam iz Кotor Varoša, po sedam iz Кneževa i Han Pijeska, po šest iz Prijedora, Čelinca i Šipova.

Na virus korona pozitivno je po pet lica iz Istočnog Novog Sarajeva, po četiri iz Zvornika i Modriče, po tri iz Broda, Novog Grada i Ribnika, po dvije iz Vlasenice, Istočne Ilidže, Milića, Petrova, Teslića i Šekovića, te po jedna iz Višegrada, Vukosavlja, Dervente, Lopara, Nevesinja, Osmaka, Oštre Luke, Stanara, Foče i Šamca.

Riječ je o 191 muškarcu i 236 žena, od kojih je 68 mlađe, 191 srednje i 168 starije životne dobi.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 740, od čega su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 292, a u ostalim bolnicama 448 pacijenata.

Na respiratoru je 66 lica, od kojih 32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a 34 u ostalim bolnicama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 108.186 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.986 lica kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 404.116 lica.

Izvor: srna.rs

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter