Sreća je da je na čelu -Borca- još jedan Dodikov sestrić i zato će odmah iz našeg budžeta -stići- 2 miliona KM


Sreća je da je na čelu -Borca- još jedan Dodikov sestrić i zato će odmah iz našeg budžeta -stići- 2 miliona KM

Borcu iz budžeta još dva miliona maraka. Gerila info je prije nekoliko dana najavila a Vlada Republike Srpske je na jučešnjoj sjednici potvrdila. Borcu će iz budžeta Republike Srpske biti isplaćena pomoć od 2 miliona maraka.

“U ovom trenutku je najvažnije da smo uspjeli da obezbijedimo novac za izmirenje dugova i nastavak sezone. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srpske i predsjedniku Republike Srpske uz čiju pomoć smo uspjeli da prevaziđemo probleme koji su nas snašli“, prenosi izjavu Bogoljuba Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika i potpredsjednika F.K. Borac, banjalučka ATV.

Gerila info je prva objavila da Borac duguje sedam plata igračima i zaposlenima u klubu a da ovaj klub za poreze, prema zvaničnim podacima Poreske uprave Republike Srpske, duguje 1,8 miliona maraka i nalazi se na listi stotinu najvećih poreskih dužnika u Republici Srpskoj.

Iz Vlade Republike Srpske, prije nekoliko dana potvrdili su da je ovaj fudbalski klub u posljednjih pet godina od Vlade RS dobio oko 11 miliona maraka.

Banjalučki Borac postao je “državni projekat” kada je taj klub preuzeo Vico Zeljković, sestrić Milorada Dodika. Tada je u taj klub počela da stiže novčana pomoć institucija Republike Srpske koju taj klub do tada nije imao. Borac, jednostavno, nije imao naklonost republičkih vlasti prije dolaska sestrića Milorada Dodika na njegovo čelo.

Foto naslovna: Stadion na kojem igra F.K. Borac
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter