Sreća da ga imamo i da ga ne zanima politika -Spriječio sam da sestre išamaraju i ispljuju Stanivukovića- (Video)

Sreća da ga imamo i da ga ne zanima politika -Spriječio sam da sestre išamaraju i ispljuju Stanivukovića- (Video)

"Zaboravio je da su zabranjene posjete i da mogu samo ljekari ući. Nije donio ni cvijeće”, kazao je Vlado Đajić. Direktor UKC-a RS-a Vlado Đajić kazao je danas kako je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je jučer bio spriječen da lično po tradiciji uruči dar majci prve bebe rođene u 2022. godini, zaboravio kako su zabranjene posjete. Đajić je poručio da je njegovom odlukom zapravo izbjegnut skandal jer su sestre i babice iz ove ustanove htjele "ispljuvati i išamarati" prvog čovjeka Banje Luke.

Direktor UKC-a RS-a je naveo kako je “dotični gradonačelnik nesretni, ne znam kako da ga nazovem” došao gore (UKC RS) sa ciljem da prikupi političke poene.

“Došao je sa kesicom i dukatom koji je kupio u gradu, da se uslika i da se svima predstavi kako voli djecu i porodilje, da kupi političke poene. Zaboravio je da su zabranjene posjete i da mogu samo ljekari ući. Nije donio ni cvijeće”, kazao je Vlado Đajić.

Dodao je kako je Stanivukoviću bilo bolje da nije ušao u UKC.

“Nije svjestan da sam blokirao hodnik i lift da ne siđu babice i sestre da ga ispljuju i išamaraju zbog toga što je izjavljivao da jedu kolače od pacijenata, da kradu i da daju neispravan kisik. Izbjegli smo jedan skandal da ga žene ne šamaraju pred kamerama. Nakon svih njegovih skandala i afera gdje učestvuje sa svojim saradnicima”, kazao je još direktor UKC-a RS-a.

Đajić je na kraju rekao kako je to “strašna priča” i da “nema komentar”.

Podsjećamo, prva beba u bh. entitetu Republika Srpska u 2022. godini je djevojčica rođena minut nakon ponoći u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci. Gradonačelnik Draško Stanivuković po tradiciji je želio lično darivati prvorođenu bebu, međutim “zbog protokola” to mu nije dozvoljeno.

Rukovodstvo UKC-a nije dozvolilo da gradonačelnik lično daruje prvorođenu bebu u Banjoj Luci, javlja Insajder. Umjesto njega, odlučeno je da to uradi direktor UKC-a Vlado Đajić. Ova odluka izazvala je revolt prvog čovjeka Banje Luke.

Video: Insajder.in/twitter.com
Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter