Srebro za Štefaneka na Svetskom prvenstvu

Srebro za Štefaneka na Svetskom prvenstvu

Davor Štefanek poražen je od Rusa Artena Surkova sa 7:0 i pripala mu je srebrna medalja na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.  Kristijan Fris izgubio u borbi za treće mesto od Kineza Valihana. Mihail Kalaja u nedelju se bori za bronzu u kategoriji do 97 kilograma.

Davor Štefanek osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Bolji od njega bio je Rus Arten Surkov, koji je dominirao od samog početka i zasluženo mu je pripala zlatna medalja.

Štefaneku su srebrnu medalju čestitali Ministar Udovičić i Premijerka Brnabić.

"Davor Štefanek potvrdio je još jednom da je među najboljim rvačima na planeti i nakon olimpijskog zlata osvojio je titulu vicešampiona sveta. Godine rada, želje, upornosti i odricanja su iza Davora za ovakav uspeh, ali siguran sam da je on borac koji će nastaviti da pomera i dalje sve granice rekorda srpskog rvanja i da će Srbiji doneti još mnogo titula. Svaka čast šampione, ti si sinonim našeg ponosa, uspeha i motiva. Čestitam Davoru, njegovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije na uspehu", navodi Udovičić. 

"Hvala vam što vašim uspesima predstavljate Srbiju u svetu u najboljem mogućem svetlu", napisala je Brnabićeva na Tviteru.

U kategoriji do 60 kilograma Kristijan Fris je izgubio u borbi za bronzanu medalju. Ubedljiv je bio Kinez Salike Valihana sa 9:0.

U nedelju će se za bronzanu medalju u kategoriji do 97 kilograma grčko-rimskim stilom boriti Mihail Kalaja. On je u polufinalu poražen od Bugarina Kirila Milenova sa 3:0.
 

Izvor: Tanjug