Srbiji zlatna medalja u vaterpolu na Mediteranskim igrama!

Srbiji zlatna medalja u vaterpolu na Mediteranskim igrama!

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Taragoni pobedivši u finalu ekipu Grčke sa 12:10.

Meč je odlučen nakon izvođenja peteraca (8:8 u regularnom delu), gde su srpski "delfini" imali više sreće i umeća.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Filip Filipović Dušan Mandić sa po tri gola. Dva je dao Stefan Mitrović, a strelci su još bili Miloš Ćuk, Nikola Jakšić, Duško Pjetlović i Milan Aleksić.

Kod Grka je Joanis Funtulis dao tri gola.

Prilikom izvođenja peteraca Filipović, Aleksić, Mandić i Stefan Mitrović su bili nepogrešivi dok su Argiropulos i Funtulis pogodili ali je Mitrović bio uspešniji kod šuteva Genidunasa i Vlahopulosa.

Posle dve četvrtine Srbija je sa lošim igračem (6-0) više bila u zaostatku od dva gola (3:1).

Posle velikog odmora sve se promenilo. Posle gola Jakišića Grci su poveli 4:2 ali su dva pogotka Mandića vratili utakmicu u egal. Igralo se gol za gol ali Srbija nikako nije uspevala da preokrene.

Grci su imali u finišu uzastipno tri napada da bi Ćuk sa sirenom pokušao iz daljine ali je loptu zaustavila prečka.

Selektor Dejan Savić je rekao da je utakmica bila prava finalna sa greškama na obe strane.

"Greške su posledice umora, zbog toga smo neke situacije lako rešive sada pretvarali u katastrofalne greške. Ipak mislim da smo zasluženo dobili", naveo je Savić.

"Dobili smo posle odmora vetar u leđa. Videlo se da se i Grci i mi spremamo za  Barselonu i da smo više vodili računa o fizičkoj pripremi nego i tehničko- taktičkim stvarima. Čestitam igračima, stručnom štabu i svima u savezu Srbije", istakao je selektor.

Kapiten Filip Filipović je bio zadovoljan ali je i upozorio na oscilacije u igri.

"Najviše mi je drago što smo se vratili i što je  sve zavisilo od nas. Oscilacije u igri, nedostatak koncentracije moraju da nas upozore. Ne mogu da nam se događaju onakve kontre, zato ćemo da izvučemo pouke. Imali smo dve jake provere, sa Crnom Gorom na startu i sada u finalu. Videli smo šta treba da radimo", rekao je Filipović.

To je drugo mediteransko zlato za srspki vaterpolo posle Peskare i 2009. godine.

Ovo je 33. po redu medalja za srpski tim na Mediteranskim igrama.

Vaterpolisti poleću u ponedeljak čarterom posle 22 časa. Slede tri dana odmora, okupljanje je u petak uveče.


Izvor: RTS