Srbija poražena od SAD u meču za bronzu na Svetskom prvenstvu

Srbija poražena od SAD u meču za bronzu na Svetskom prvenstvu

Odbojkaši Srbije poraženi su od Sjedinjenih Američkih Država u četiri seta, u meču za bronzu na Svetskom prvenstvu.

Amerikanci slavili su rezultatom – 23:25, 25:17, 32:30, 25:19.

Izabranici Nikole Grbića odigrali su meč ispod očekivanja, a presudan je bio treći set koji je SAD dobio posle velike borbe 32:30.

Srbija Svetski šampionat u Italiji i Bugarskoj završava na odličnom četvrtom mestu i treba čestitati našim odbojkašima na sveukupno veoma dobrom turniru. 

Najefikasniji u srpskom timu bio je Dražen Luburić sa 12 poena, dok je Amerikance sa 29 predvodio Metju Anderson. 

Kada je reč o toku meča, Srbija je veoma požrtvovano otvorila susret i već na prvom tehničkom tajm-autu imali smo prednost. Igrali su bolje naši odbojkaši tokom prvog seta i zasluženo nam je i pripao (25:23). 

Međutim, energija nam je dosta pala u nastavku susreta, dok su Amerikanci pucali od samopouzdanja. Posebno je briljirao Metju Anderson, a Srbija nije uspela da iskoristi povredu kapitena Sandera. 

Drugi set ubedljivo pripada SAD, a potom je u trećem viđena velika borba. Srbija je igrala sa drugom postavom, ali je i takva držala priključak. Kod rezultat 25:24 za "Orlove", imali smo napad, ali je Petrić upasivljen. Posle toga je Anderson poentirao i izjednačio. 

To je bila poslednja šansa i na kraju su Amerikanci set dobili sa 32:30. U četvrtom nije bilo mnogo uzbuđenja, SAD je dominirao i zasluženo došao do pobede. 

U finalu od 21.15 sastaju se Poljska i Brazil.


Izvor: b92