Spin majstori ne spavaju: Sprema se atentat na Dodika, Vulićka glumi Vučićevog Nebojšu Stefanovića (Video)


Spin majstori ne spavaju: Sprema se atentat na Dodika, Vulićka glumi Vučićevog Nebojšu Stefanovića (Video)

Psovke, prijetnje i uvrede, primitivni ispadi, gafovi i nedolično uličarsko ponašanje, posebno ako dolaze iz redova vladajućih, najbolja su preporuka za poziv novinara RTRS-a za gostovanje u zarobljenom javnom servisu Republike Srpske. Tako je Sanja Vulić jutros imala novi ispad u Jutarnjem programu Srpske, mnogo gori i opasniji od psovki ispred Suda BiH.

 

Medijski savjetnici Uzurpatora i vrha režima očito imaju plan i zadatak da naprave žrtvu od Dodika i njegovih satrapa, pa su pokrenuli spin o ugroženosti Sanje Vulić u Sarajevu, kojoj Nešić nudi policijsku pratnju, a potom je ona jutros izjavila kako je Dodik ugrožen, da ona ima saznanja, i to iz „mrske“ američke ambasade sa kojom navodno ne komuniciraju, da se priprema atentat na njega. Da bi priča bila uvjerljivija a efekat jači dodat je i detalj o sječi stabala ispred Suda BiH i stvaranju čistine za djelovanje snajperista, što znači da je u atentat umiješana i država i Sud jer samo oni mogu narediti i vršiti sječu stabala?

Vulićka je na zadatku i polako preuzima ulogu Nebojše Stefanovića, koji je postao poznat po vanrednim medijskim istupima i čestim najavama atentata na Vučića, koji se na sreću nikada nisu dogodili, sve dok nije uklonjen, a efekat je dvostruk.

Sa jedne strane skreće se pažnja javnosti i pada u zaborav primitivizam i psovke ispred Suda BiH, a sa druge strane narod se dodatno sluđuje i zastrašuje ludostima. Dodik se iz nasilnika koji je sve uzurpirao želi pretvoriti u nekakvu žrtvu, izloženu atentatima i sudskom progonu, a sve u sklopu farse od sudskog postupka.

I dok narod plaše atentatima, Dodik istovremeno danas ima novi sastanak sa svojim koalicionim partnerima u Sarajevu, Čovićem i liderima Trojke, pravi nove dilove, finalizira dogovore iz Laktaša oko kumove zgrade i predajnika, javnih nabavki i kadrovskih imenovanja. Sve je već ranije viđeno i isplanirano, u starim udbaškim kuhinjama, samo ih treba narodu ogoliti da neupućenima stvari budu jasnije.

Kad god je režim u krizi, kad je Uzurpator uplašen i pojačana je paranoja, plasiraju se spinovi o ugroženosti priče o stranim službama, ambasadama, zavjerama i plaćenicima, sad dodatno pojačane atentatom. Vulićku bi odmah trebalo privesti na slušanje, da da iskaz i podijeli institucijama svoja saznanja, a ako se dokaže da svjesno obmanjuje i plaši narod trebala bi odgovarati, jer su ovakve stvari nedopustive, ako se spin, laži i medijske konstrukcije svjesno plasiraju sa krajnjom i kvarnom namjerom.

Narod je sluđen, zbunjen i umoran stalnom medijskom i svakom drugom torturom, koja traje decenijama, a ovakve stvari služe da se dodatno pogorša ionako loše stanje u bolesnom društvu. Režim kontroliše sve, od policije Republike Srpske do bezbjednosnih struktura BiH, kojima koordiniše ministar bezbjednosti Nenad Nešić, na njima je sva odgovornost za bezbjednost svih građana i stanje u društvu, oni bi trebali da se oglase, demantuju ili potvrde „saznanja“ Sanje Vulić, a ne da svakih par dana zamajavaju i straše narod neodgovrnim ponašanjem i izjavama.

Na kraju moram primijetiti da je posle RTRS i ATV, prvi informaciju o spremanju navodnog agetnata objavio Draškova udarna medijska pesnica, sajt Banjaluka 24, što pokazuje koliko je simbioza srasla u jedan organizam.

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Face HD TV
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter