Spektakl na Rolan Garosu - Nadal i Federer u borbi za finale

Spektakl na Rolan Garosu - Nadal i Federer u borbi za finale

Nadal i Federer zakazali su novi epski okršaj, ovoga puta u polufinalu Rolan Garosa, pošto su eliminisali Nišikorija, odnosno Vavrinku. Nadal je za manje od dva sata "preslišao" Japanca, dok je Federer nakon velike borbe i više od tri i po sata bio bolji od sunarodnika Vavrinke.

Španac je opravdao nadimak "kralj šljake" savladavši sedmog tenisera na ATP listi za manje od dva sata igre.

Nadal je prva dva seta dobio rezultatom 6:1 za 33 i 35 minuta. 

Nišikori ni igrom u trećem setu nije mogao da bude optimističan, a na terenu duže od očekivanog držala ga je kiša, koja je prekinula meč pri vođstvu Nadala od 4:2.

Prekid nešto duži od sat vremena nije izbacio Španca iz ritma, pa je bez problema priveo meč kraju i upisao ubedljivu pobedu. (6:1, 6:1, 6:3).

Protivnik u polufinalu biće mu stari znanac i rival, Švajcarac Rodžer Federer.

Federer je nakon velike borbe koja je trajala više od tri i po sata bio bolji od sunarodnika Vavrinke. (7:6, 4:6, 7:6, 6:4).

Njihov meč takođe je bio prekinut zbog kiše, pri rezultatu 3:3 u poslednjem setu. Federer je svoja prva dva seta osvojio nakon taj-brejka, dok je u poslednjem uspeo u presudnom momentu da napravi brejk i upiše pobedu. 

Nadal i Federer odigraće 39. međusobni duel. Španac vodi sa 23-15, a poslednji put dvojica tenisera sastala su se u polufinalu Indijan Velsa, gde je slavio Švajcarac.


Izvor: rts.rs